home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ízelítő
Martinek Imre
2020.10.07.
LXXV. évf. 41. szám
Ízelítő

A közép-bánáti Erzsébetlakon  (Belo Blato) 2008 óta zajló, Édes nap név alatt bejegyzett, illetve rendkívüli népszerűségnek örvendő ezévi hagyományőrző és gasztrofesztivált minden igyekezet ellenére sem lehetett megrendezni.

S még ha lehetett volna is, a rendezvénynek sajnos, annak gyújtómotorja, az idén januárban elhunyt Simon Annuska nélkül kellett volna történnie. Az ötletadó, a megálmodó, a fáradhatatlannak tűnő húzóerőt képviselő blatósi nőklub volt elnökasszonya nélkül.

Helyette, vagyis a már-már patinásodó Édes nap rendezvény helyett, az erzsébetlaki asszonyok október első péntekén egy tematikus fejlesztési projektum záró pillanatainak voltak háziasszonyai. A lehető legszerényebb körülmények között keresve és találva meg a folytonosság parányi lehetőségét.

Tudósítónktól egyébként arról is értesültünk, hogy a helyi nőklub az eddig megkezdett és sikerrel megvalósított példás tevékenységeit a továbbiakban új elnök asszonyuk, Vrska Ilonka vezetésével végzi.

(Az eredeti – szerb nyelven megfogalmazott beszámoló szövegét és a fotót Milan Nedeljkov készítette, illetve bocsájtotta rendelkezésünkre.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..