home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Így látták a képírók
Martinek Imre
2022.08.30.
LXXVII. évf. 34. szám
Így látták a képírók

Augusztus közepén tartották meg a dél-bánsági Sándoregyházán (Ivanovo) az idei, sorrendben XV. Ivanovo Fókuszban (Ivanovo u fokusu) elnevezésű nemzetközi fotoszafari nyilvános, díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetését.

A helyi Dunavac Fotócsoport, valamint a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon magas fokú szakmai elhivatottságának köszönhetően megvalósuló rendezvényt ezúttal is hatékonyan felkarolta a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, Pancsova Város, a falu helyi közössége, valamint a település Moša Pijade nevét viselő általános rangfokozatú tanintézménye.


Martinek Viktor: Tehenek és a bicikli

Mint azt azon frissiben, mármint 2022 tavaszán mi is hírül hoztuk, a fény hivatásos, illetve amatőr képírói ez év májusának elején találkoz(hat)tak egymással ezen a vidéken. Egy egész napos program erejéig, melyben ki-ki a saját érdeklődési körének megfelelően igyekezett tarisznyázni a település és annak vidéke hangulati elemeiből.

Ezekből a nyárderéki zsűriztetésre megküldött fotókból összeálló szőttest láthattuk aztán a megnyitón. Alkalmi gondolatait — szervezői előjogával élve — elsőként Biszak Zoltán osztotta meg az egybegyűltekkel, majd pedig Zdravko Simijonović úr, a rendezvény delegátusa. Ezen a gálán a díjazottak sajnos csak töredékében tudtak jelen lenni, mely ténynek okozói az akkortájt éppen aktuális útlezárások voltak.


Sara Torbica: Templomajtó

Végezetül egy előadóművészi produkció is terítékre került, Milorad Miki Damjanović, a fővárosi BDP társulat színművésze tolmácsolásában. Az alkotói szellem további szárnyalását, még teljesebb kibontakozását bátorítandó irodalmi válogatással.

Helyszíni jegyzetünkhöz Ana Marija Nađ és Sara Torbica torontálvásárhelyi ötödikesek, valamint Martinek Viktor pancsovai hatodikos diák közszemlére tett alkotásaiból válogattunk.


Ana Marija Nađ: Láncon függő vödör

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..