home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Így készül a közmédia Ferenc pápa látogatására
2023.03.31.
LXXVIII. évf. 13. szám
Így készül a közmédia Ferenc pápa látogatására

Ferenc pápa lelkipásztori látogatásra érkezik Magyarországra a húsvéti időszakban, április 28–30. között. A  Szentatya apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó programokról a közmédia kiemelten tudósít.

A Szentatya áprilisi budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia. A pápalátogatás rendkívül fontos esemény Magyarország számára, mindez megmutatkozik a közszolgálati csatornák műsorkínálatában is. A jelenlegi vallási műsorok és filmek mellett új, hiánypótló műsorokkal várják a nézőket és hallgatókat, hogy ezáltal is segítsék a lelki ráhangolódást.

Élő közvetítések és dokumentumfilmek készülnek a kiemelt, szimbolikus helyszíneken, mint a Rózsák tere, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara.

Krisztus a jövőnk című ismeretterjesztő sorozat átfogóan mutatja be a pápaság, Magyarország és a Szentszék történetét, valamint Ferenc pápát és hazánkhoz fűződő viszonyát. Az első adás húsvétvasárnap 11:55-től azt követően minden hétköznap 17:55-től lesz látható a Duna műsorán. A sorozat utolsó részét a pápa érkezése előtti napon, április 27-én, csütörtökön vetítik. Ezenkívül minden hétköznap várhatók kulturális egy perces etűdök, a húsvéthétfőn megújuló Mindennapi című műsorban Ferenc pápa gondolatai, idézetei szólítják meg a közmédia közönségét. 

Az előkészületekben, szakmai felkészülésben részt vesznek az MTVA munkatársai is. A pápalátogatás alkalmából összeállítottak egy „vallási szótárt”, egy olyan fogalomtárat, amely tartalmazza a legfontosabb vallási szertartásokat, tisztségeket, megszólításokat és fogalmakat. A közmédia munkatársai ezenfelül olyan protokolláris szempontból fontos részletekre is figyelmet fordítanak, mint a megfelelő öltözködés. 

A tematikus tartalmak újranézhetők a Bizony, Isten! YouTube csatornán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..