home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Évzáró sajtófogadás Újvidéken
( T. T. )
2007.01.03.
LXII. évf. 1. szám
Évzáró sajtófogadás Újvidéken

Bojan Pajtić, a TVT elnöke és Milorad Đurić tartományi tájékoztatási titkár közös sajtófogadást tartott az újságírók számára - Szabó Attila felvételePénteken a Tartományi Képviselőházban Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke és Milorad Đurić tart...

Bojan Pajtić, a TVT elnöke és Milorad Đurić tartományi tájékoztatási titkár közös sajtófogadást tartott az újságírók számára - Szabó Attila felvétele

Pénteken a Tartományi Képviselőházban Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke és Milorad Đurić tartományi tájékoztatási titkár koktélpartival egybekötött sajtófogadáson összegezte 2006 legnagyobb sikereit, illetve felvázolta a következő évi terveket a nagy számban megjelent újságíróknak. Đurić elégedetten nyilatkozott a médiával való együttműködésről.
- A vajdasági polgárok objektív tájékoztatásáért szálltunk síkra, arra törekedtünk, hogy mindenkihez eljusson az információ arról, hogy a Tartományi Végrehajtó Tanács hogyan dolgozott, milyen döntéseket hozott az év folyamán. A szabad tájékoztatás és az újságírók jogainak a tiszteletben tartásáért fáradoztunk, és úgy érzem, sikeresen. Segítettünk azoknak az embertársainknak, akik valami oknál fogva nem vehetnek részt a kommunikációcserében, így a Vakok és gyengénlátók, valamint a Siketek és Nagyothallók Szervezete számára is megteremtettük a szükséges információkhoz való hozzáférés lehetőségét. Hozzájárultunk a helyi médiák technikai-technológiai feltételeinek a javításához, valamint az interkulturalizmus megerősítéséhez is azáltal, hogy olyan projektumokat támogattunk, amelyek a kisebbségi programokat szorgalmazták. Remélem, hogy a médiával való együttműködésünk a következő évben is ugyanilyen gyümölcsöző lesz. A TVT munkájáról ugyanis még sohasem jelent meg ennyi írás a nyomtatott sajtóban, és nem hangzott el ennyi jelentés az elektronikus médiában, ez pedig azt mutatja, hogy együttműködésünk a reményeknek megfelelő volt - mondta Milorad Đurić tartományi tájékoztatási titkár, majd mindenkinek sikeres 2007. évet kívánt.
Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke a hagyományos év végi összegzésében a legnagyobb sikerként azt könyvelte el, hogy 15 év után első ízben sikerült jelentős mértékben csökkenteni a munkanélküliek számát a Vajdaságban.
- Kevesebb munkanélkülit tartunk nyilván 2006 végén, mint amennyi 2005 végén volt. Ez óriási eredménynek számít, 2006-ban ugyanis körülbelül 10 000 személy kapott munkát a TVT pályázatainak, projektumainak köszönhetően. Hozzájárultunk ahhoz, hogy a földművesek megfelelő állami támogatásban részesüljenek, ugyanakkor Vajdaság multkulturális arculatát is megőriztük. A nemzeti tanácsok háza táján is eredményeket értünk el. A Macedón Nemzeti Tanács elnökét néhány hónappal ezelőtt meggyőztem arról, hogy tegyék át székhelyüket a tartományba, mert itt megvalósulhat számukra az anyanyelven való tájékoztatás lehetősége. Azóta Pancsován székel ez a nemzeti tanács, újságot ad ki és televíziós műsort is sugároz - mondta Bojan Pajtić, a TVT elnöke.
A Tartományi Végrehajtó Tanács célkitűzései között január végéig 11 új gyár megnyitása szerepel a Vajdaságban. A Nagyberuházási Alapnak köszönhetően a tervek szerint 2008 végére Vajdaság minden községében létesül egy új gyár, minden faluban kiépül a vízvezeték-rendszer, és a felújításra váró iskolákat, egészségügyi otthonokat, kórházakat mind rendbe hozzák, ezzel is hozzájárulva a vajdasági polgárok életminőségének a javításához.
Pajtić elmondta még, hogy a következő évben Vajdaság új statútumának véglegesítése és az európai normákkal való összehangolása az egyik legfontosabb célkitűzésük, de minderre csakis a január 21-ei parlamenti választások után kerülhet csak sor, mivel nem szeretnék, ha a választási kampány befolyásolná ezt a munkafolyamatot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..