home 2024. május 16., Mózes napja
Online előfizetés
Évzáró a tordai iskolában
(lázár)
2012.07.04.
LXVII. évf. 27. szám
Évzáró a tordai iskolában

- A díjazott tanulók az igazgatónővelA hagyományoknak megfelelően évzáró ünnepséget tartottak a tordai Ady Endre Általános Iskolában. Mint minden évben, ezúttal is az iskola tanárainak, valamint a diákparlament tagjainak közös szervezésében került sor a rendezvényre az intézmény zsúfolásig m...

- A díjazott tanulók az igazgatónővel

A hagyományoknak megfelelően évzáró ünnepséget tartottak a tordai Ady Endre Általános Iskolában. Mint minden évben, ezúttal is az iskola tanárainak, valamint a diákparlament tagjainak közös szervezésében került sor a rendezvényre az intézmény zsúfolásig megtelt előcsarnokában. Ilyenkor minden osztály diákjai nagy lelkesedéssel gyakorolják a különböző produkciókat a pedagógusokkal, akik szinte ugyanolyan hévvel, odaadással vesznek részt az előkészületben, mint a tanulóik. Nagy figyelemmel kísérik végig az előadást, és minden pillanatban készek segíteni a fellépőknek. Jó volt látni és megtapasztalni a tanár-diák között kialakult harmóniát, egymás munkájának megbecsülését, amire ma mind kevesebb példa akad az oktatásban.
- Ismét elérkezett a perc, hogy ünnepeljünk, elmúlt még egy év, befejeződött a tanítás, hiszen ma utoljára csöngettek ki ebben az iskolaévben. Ezért kicsit szomorúak vagyunk, de egyben örülünk is a vakációnak, hogy végre alkalmunk lesz kipihenni az elmúlt év fáradalmait. Ránk, nyolcadikosokra újabb kihívások várnak az életben, és most azokra kell összpontosítanunk. Mindezek ellenére jut idő a kikapcsolódásra is - hangoztatta bevezetőjében a műsorvezető, Detki Szuzanna.
Miután Csíkos Dániel, az iskola neves versmondója, aki a Délvidéken megtartott szinte minden korosztályos versenyt megnyert, elszavalta Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című költeményét, kezdetét vette az ünneplés.
A műsorban minden osztály tanulói felléptek, és igyekeztek tudásuk legjavát adni, szinte versenyeztek egymással, mind az énekek, a színpadi jelenetek, versek, táncok, mind az egyéni produkciók előadásában. A rendezvényen bemutatkoztak még a kombinált tagozat diákjai is Medić Nikolina tanítónő vezetésével.
Ezután Kovács Zsuzsanna igazgatónő az újvidéki Fórum Könyvkiadó jóvoltából egy-egy könyvvel jutalmazta meg az elmúlt tanévben a legkimagaslóbb teljesítményű diákokat, figyelembe véve az elért tanulmányi eredményt, valamint a különböző versenyeken elért eredményt az elsőtől a nyolcadik osztályig. Ugyanakkor a végzős diákok számára a MNT is adott útravalót egy emléklap formájában.
- A diákok és pedagógusok számára befejeződött a tanítás, és mindenki a kedve szerint töltheti megérdemelt vakációját. Most három hónapra visszaadjuk a szülőknek a gyerekeket, hogy ők gondoskodjanak, neveljék őket az új tanév kezdetéig. Meg vagyunk elégedve a végzősök eredményével. A diák 18 közül mindegyik szeretné folytatni tanulmányait három-, illetve négyéves középiskolákban. Ehhez kívánok nekik sok sikert, kitartást, hogy mindenkinek kiteljesedjen az álma, és a kívánt szakra, iskolába juthasson be - sorolta szerencsekívánságait búcsúzóul az igazgatónő.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..