home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Évkezdő események Muzslyán
(B. T.)
2015.01.14.
LXX. évf. 2. szám
Évkezdő események Muzslyán

Az új esztendő elején beállt hideg idő ellenére a faluban működő szervezetek továbbra is szorgalmasan tevékenykednek, újabb közösségteremtő rendezvényeket hirdetnek.

Az új esztendő elején beállt hideg idő ellenére a faluban működő szervezetek továbbra is szorgalmasan tevékenykednek, újabb közösségteremtő rendezvényeket hirdetnek.

A helybeli Tanyasi Trió zenekar — Rácz Ferenc, Lackó Nándor és Nagy Péter Magyar nótaest címmel minden hónap második keddjén 18 órától rendhagyó összejövetelt szervez a Nők Klubjának helyiségében. Elmondásuk szerint rendezvényükkel szeretnék megakadályozni az igazi, magyar hallgató zene feledésbe merülését, és feleleveníteni, illetve megismertetni a fiatalokkal azokat a régmúlt időket, amikor nagyszüleink a magyar zene mellett egyaránt elmondhatták örömüket és bánatukat.

*

Muzslyán az ünnepek elmúltával sem feledkeztek meg az ajándékozás fontosságáról. A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének tagsága január 5-én Örömet szerezni jó mottóval újévi meglepetést szervezett a legkisebbek számára. Az esemény fénypontjaként megérkezett a Télapó is, aki a meglepetésekkel teli puttonyában a már hagyományos és közkedvelt ajándékokon kívül — alma, narancs és édesség — jó egészséget, egy maréknyi bátorságot, egy doboznyi jókedvet és egy nagy csokornyi mosolyt adott át a jelenlevőknek. A nagyszakállúnak a gyerekek néhány karácsonyi szavalattal és énekkel, illetve újévi köszöntővel kedveskedtek.
Sztojkó József, a helyi szervezet elnöke elmondta: az ajándékozás szép, emberbaráti és jótékony feladat, mely vidámságot tud csalni a gyerekek arcára, melegséget és reményt önteni a szülők szívébe.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..