home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Évet zárt az utánpótlás
Tóth Tibor
2022.12.31.
LXXVII. évf. 52. szám
Évet zárt az utánpótlás

Hangulatos évzáróval tettek pontot a 2022. évre a hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub utánpótláscsapatai. A környék legnépesebb egyesületében a Szabadkai Városi Ligában játszó felnőttcsapat mellett hét utánpótlás-korosztállyal folyik a munka, az U19-es, az U17-es, az U15-ös, az U13-as és az U11-es korosztály különféle ligákban versenyez, míg az U9-es és az U7-es korosztályok különféle tornákon vesznek részt.

A hajdújárási művelődési otthonban szinte egy tűt sem lehetett leejteni, hiszen az utánpótlás-korosztályokban szereplő 120 gyermek nagy részének szülei, testvérei is jelen voltak az eseményen, így az évzárón részt vevők létszáma mintegy 250 fő körül mozgott.

Kicsinek bizonyult a művelődési ház nagyterme

A megjelenteket elsőként Latyák Lóránt, a Vinogradar Labdarúgóklub elnöke köszöntötte, majd az utánpótlás-korosztályok edzői (Tesity Ervin, Kmec Andor, Krisztin Gábor) szóltak a gyerekekhez és szüleikhez. Az edzők visszatekintettek az elmúlt évre, hangsúlyozva a gyerekeknek a munka és az edzések iránt tanúsított példás hozzáállását, majd megköszönték a Vinogradar Labdarúgóklub vezetőségének és az egyesület támogatóinak az egész évben nyújtott támogatást. Külön kitértek a szülőkre, hiszen ők azok, akik egész évben — trópusi melegben, hóban, fagyban — rendszeresen hozzák edzésre a gyerekeket. A zöld-fehér közösséget Sövény Rudolf, a Szabadkai Városi Képviselő-testület hajdújárási tanácsnoka, valamint Kormányos László tartományi sport- és ifjúsági segédtitkár is köszöntötte. Kormányos elmondta, hogy egy nemzetközi asztalitenisz-tornáról érkezett Hajdújárásra, ebbe a közösségi erőt és összetartást árasztó labdarúgó-egyesületbe, ahol mindig nagyon jól érzi magát. Hozzátette, hogy a titkárság a jövőben is igyekszik különféle eszközökről gondoskodni a klub számára. Az egész éves együttműködést megköszönve az egyesület vezetői egy 75-ös számú (a Vinogradar Labdarúgóklub az idén ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját) mezzel lepték meg a segédtitkárt.


Kormányos László (középen) a 75-ös számú mezzel, balról Sövény Rudolf, jobbról Latyák Lóránt

A köszöntők után minden gyermek 2023-ra szóló vinogradaros falinaptárt kapott, majd a pljeskavica és az üdítő elfogyasztása után retró diszkó szórakoztatta a fiatal focistákat. Tesity Ervin, az egyesület egyik utánpótlásedzője elmondta, hogy lassan már kinövik a művelődési ház nagytermét, hiszen az utánpótlás-korosztályok folyamatosan bővülnek.

— Három hét szünet után január 16-án folytatjuk a munkát. A nagyobb korosztályokkal téli ligát játszunk, melyet szintén a szünet után folytatunk. Négy divíziót alakítottunk ki, melyekből a csapatok feljuthatnak a magasabb, de ki is eshetnek az alacsonyabb osztályba. A gyerekek nagy örömmel fogadták az új kezdeményezést, hiszen a bajnokság szünetében is küzdhetnek a győzelemért. A liga zárultával átadjuk az Aranycipőt, az Aranylabdát és az Aranykesztyűt is — mondta Tesity, majd az edzők nevében megköszönte a szülőktől kapott ajándékokat, ahogy annak a kis csapatnak a munkáját is, amely az évzáróra készülve gondoskodott arról, hogy minden zökkenőmentes legyen.

Az ünnepek alatt csend honol a klub körül, de hamarosan újra benépesülnek a pályák, és gyermekricsaj jelzi, hogy a munka újult erővel folyik tovább.

Az évzáró és az ezt megelőző negy hetes téli tábor (Zimski Kamp 2022) a Tartomanyi Sport és Ifjúsági Titkárság támogatásával került megrendezésre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..