home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Évadzáró az Újvidéki Színházban
2009.06.24.
LXIV. évf. 25. szám
Évadzáró az Újvidéki Színházban

Egyik jól bevált és közkedvelt sikerdarab, a 2007 októberében bemutatott Rocky Horror Show musical zárta az Újvidéki Színház idei évadját. A jó hangulatú, látványos, szórakoztató produkciót ezúttal is nagy lelkesedéssel fogadta a közönség. Az előadás, amelyet Nagy Viktor rendezett, számos s...

Egyik jól bevált és közkedvelt sikerdarab, a 2007 októberében bemutatott Rocky Horror Show musical zárta az Újvidéki Színház idei évadját. A jó hangulatú, látványos, szórakoztató produkciót ezúttal is nagy lelkesedéssel fogadta a közönség. Az előadás, amelyet Nagy Viktor rendezett, számos szakmai elismerést is hozott az intézménynek, többek között a főszereplő, Balázs Áron Sterija-díját.
Az újvidéki társulatnak a 2008/2009-es évadban hat bemutatója volt, Moliére Mizantrópja, a Veri-e, uraságod, a feleségét? című kabaré, a Hét nap a világ, amelyet szerzőként Gyarmati Kata jegyez, a Tavasz - Hős kis ibolyák (Domonkos István írásai alapján), Maja Pelević darabja, a Narancsbőr és a Leánynéző Gogoltól, de a békéscsabaiak, a temesváriak, a szabadkaiak és a budapesti Studió K színház művészei is vendégszerepeltek náluk.
A színházban az évad elején nyereményjátékot hirdettek, amelyben részt vett minden látogató, aki szavazatával hozzájárult a 2008/2009-es évad legjobb színészeinek a megválasztásához. Az eredményt egyébként szeptemberben, a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen hozzák nyilvánosságra. A sorsoláson irodai bőrszéket nyert a magyarkanizsai Rekecki Melinda, számítógépasztalt az újvidéki Miksity Marina, kerékpárt az óbecsei Nagy Klára, porszívót a zentai Virág Ágnes, kerti grillsütőt a temerini Faragó Teodor - valamennyi az Újvidéki Színház ajándéka. Három szerencsés néző a belépőjegye alapján kerti garnitúrával, grillsütővel, illetve kempingszékkel lett gazdagabb.
A színház ezúttal is bérlettel lepte meg a leghűségesebb nézőit. Nagygellért János-bérletet kap a kishegyesi Tóth Tihamér, Soltis Lajos-bérletet mondhat magáénak Földesi Judit (Péterréve), Ilija Gabriella (Temerin), Soós Georgina (Szabadka), Losonc Szilvia (Orom), Losonc Ilona (Kanizsa), Kovács Hanna (Kishegyes), Bašić Palković Minea (Szabadka), az újvidéki Lengyel Ilona pedig Romhányi Ibi-bérlettel várja az új darabokat.
Az évadzáró előadás bevételét az újvidéki egészségügyi középiskola egyik tanulójának, a temerini Kaslik Krisztinának ajánlották fel, akinek agyműtétre van szüksége. A gyűjtést a diáklány osztálytársai kezdték el.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..