home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Évadnyitó ünnepség a muzslyai Petőfiben
Kónya-Kovács Otíla
2021.12.13.
LXXVI. évf. 49. szám
Évadnyitó ünnepség a muzslyai Petőfiben

Évadnyitó műsort tartott a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület. Ilyenkor tele van az ember szíve, amikor fölvonulni látja a művelődési élet szereplőit. Dobó József elnök örömmel nyugtázta, hogy az idén sikerült megtartani az évadnyitót, még ha alig félévnyi idő állt is a szakcsoportok rendelkezésére, hogy gyakoroljanak, megtartsák a próbákat.

— Tizenegy csoport állt színpadra, másfél órán át tartott a műsor. Most mindenki fellépett, és ez is a lényege az évadnyitó műsorunknak, hogy mindenkinek van lehetősége, és mindenki készül, hogy bemutatkozzon ezen a rendezvényen. Átadtuk a művelődési egyesületünk elismerését is, a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület aranyplakettjét, melyet olyan személy érdemelhet ki, aki hosszú éveken keresztül aktívan részt vesz a munkában. Az idén úgy döntöttünk, hogy Huszta Gizella veheti át a művelődési egyesületünk aranyplakettjét. Annak is örülök, hogy a rendezvényen igen szép számban voltak a gyerekektől kezdve a fiatalokon, középkorúakon át egészen a legidősebbekig — mondta Dobó József.

Huszta Gizella meglepődve fogadta az egyesület vezetőségének döntését.

— Nem is tudom szavakkal elmondani, hogy milyen érzés, mert én nem azért kezdtem énekelni, hogy egyszer valamit kapjak. Engem az érdekel, hogy itt legyek a társaságban, és én is segítsem a Petőfit az előrehaladásban. Nagyon szeretem a népdalokat, és jól érzem magam a tagok között, egy jó kikapcsolódásnak tartom.

* A vegyes kórus már több rangos elismerést megkapott, például a Bodor Anikó-díjat, a Vass Lajos népzenei verseny nagydíját. Ezekhez a sikerekhez ön is hozzájárult. Mikor kezdett tevékenykedni a Petőfiben?

— 2009 februárjában kezdtem ide járni, de abban az évben még nem énekeltem a csoporttal a Szilasi-napon, később viszont bármikor volt próbánk, én mindig itt voltam — mesélte Huszta Gizella.

Süveg Hilda, a legfiatalabbak csoportvezetője hangsúlyozta, 14 gyermek van a csoportban. Aktívan részt vesznek a munkában, különféle gyermektáncokat, gyermekjátékokat, népi játékokat tanulnak.
— A Harmatcsöpp tánccsoport tagjai három—hét év körüliek, hetente rendszeresen tartunk próbákat, és főleg gyermekjátékokat adunk elő, mert ez az, amit mindenki tud követni és csinálni is — mondta Hilda, aki a nagy tánccsoporttal is fellépett az esten. — A Százszorszép tánccsoportban most öt középiskolás korú fiatal van, és öt felnőtt még a tagja. Somogyi táncokat adtunk elő, melyeket már egy ideje táncolunk, de reménykedünk, hogy hamarosan újítani fogjuk a koreográfiánkat. Nálunk kevés a fiú, mert amikor elérik azt a bizonyos kort, a tizenhárom évet, akkor rendszerint kilépnek a csoportból, ezért kényszerültünk most is arra, hogy a felnőtteket is bevonjuk, így legalább megmarad a csoportunk.
Az évadnyitón felléptek a Harmatcsöpp tánccsoport tagjai, a Maca—Tina citerakettős, a citerazenekar, a vegyes kórus, a Cickafark énekcsoport, a népmesemondók közül az alsós Molnár Rita, valamint a három mesefa — Barta Mária, Rontó Márta és Kónya-Kovács Otília, valamint Kósa Zoltán rendezésében láthatta a közönség A zsák című jelenetet, melynek két szereplője volt, Rontó Márta és Zombori Tibor.

A rendezvényre úgy is tekintenek, mint tagtoborzóra, így abban bíznak, hogy ezek után többen is csatlakoznak a szakosztályokhoz.

A szerző és Zsáki Ervin felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..