home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Év végi öröm
Szilágyi Edit
2022.12.21.
LXXVII. évf. 51. szám
Év végi öröm

Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete a helyi közösségek, az ÖKO Becse Polgári Egyesület, valamint a támogatók együttműködése révén az idén is megszervezte a Legyél te is valaki Télapója! elnevezésű adománygyűjtő akciót, mely során csomagokat készítettek a hátrányos helyzetben élő tíz—tizenegy éves gyermekeknek.

— A gyermekkorban történő támogatás és odafigyelés életre szóló előnyökkel járhat. Ezért ne mulasszuk el az alkalmat, hogy örömet szerezzünk valakinek, és lehetőséget, hogy a legszerényebb otthonokat is lelki melegség árassza el, hiszen az ünnep mindenkié — emlékeztet Lučev Mária, a Gyermekbarátok Egyesületének oszlopos tagja.

Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete tavaly ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, és ez alatt az idő alatt a tagság sok szeretettel és türelemmel foglalkozott a hátrányos helyzetű gyermekek segítésével, oktatásával. Erre nagy szükség van, mert községünk területén jelenleg több mint ezer gyerek él mélyszegénységben. Ezeket a gyerekeket nemcsak a nincstelenséggel járó kilátástalanság, hanem a társadalmi kirekesztés veszélye is fenyegeti.


Fotó: Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesületének Facebook-oldala

— Az első csomagosztás a helybeli gyerekek, polgárok, vállalkozók és intézmények támogatásával a III. Helyi Közösségben, a Fekete Mátyás Otthonban valósult meg, ahol nagyon jól érzik magukat a gyerekek, mert ezen a helyszínen, valamint a Fő utca 47. szám alatt is minden kedden szervezett foglalkozásokat tartanak. Ezeken arra törekednek, hogy a gyerekek részben meg tudják valósítani a bennük rejlő lehetőségeket. Elérhető segítséget kapnak a tanuláshoz és a társadalmi befogadáshoz — mesélte Lučev Mária teljes meggyőződéssel.

A család anyagi háttere, az iskolához és a munkához való viszonyulás és a kulturális háttér olyan tényezők, amelyek jelentősen meghatározzák egy gyermek sikeres beilleszkedésének kereteit. Az egyesület nemcsak az ünnepekre figyel, nemcsak bizonyos alkalmakat megragadva őrködik a hátrányos gyermekek felett, hanem igen fontosnak tartja a családlátogatást és a családban élő iskoláskor előtti gyerekekkel való foglalkozást is, hiszen valóságos betekintés nélkül nem lehetne felmérni egy család és azon belül a gyermekek anyagi hátterét, képességeit. Jelenleg 48 gyermek részesül ebben a támogatásban.

— Arra kérjük a nagylelkű, jóakaratú polgártársainkat, hogy ne fejezzék be ezt az adománygyűjtést mindaddig, amíg a településeken élő minden gyereket meg nem ajándékoz a Télapó — hangsúlyozta Mária mosolyogva és teljes hittel, hogy ez a kezdeményezés, ahogyan mindig, az idén is sikeres lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..