home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Észak-bánáti Aratóünnepség Szajánban
2021.07.05.
LXXVI. évf. 26. szám
Észak-bánáti Aratóünnepség Szajánban

A szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében tartották meg a XXIV. Észak-bánáti Aratóünnepséget. A rendezvény célja a népszokások megőrzése, a kézi aratás hagyományának megtartása és továbbadása. Az esemény jó alkalom arra is, hogy a hagyományápoló egyesületek megismerjék egymás tevékenységét.

A kézi aratás a művelődési műsor, az ünnepélyes megnyitó és a résztvevők felvonulása után kezdődött. A csoportok bemutatták a magukkal hozott hagyományos arató reggelit, majd hozzákezdtek a kijelölt parcellákon a búza levágásához, kévékbe szedéséhez és kötéséhez, keresztbe rakásához.

A munka után a jelenlévőknek még arra is volt erejük, hogy különböző sportvetélkedőkön vegyenek részt, mint például a szekértolás, vagy a tarlófutás.

Az aratóünnepség a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Szaján Helyi Közösség támogatásával valósult meg.

Fotó: Nagykikinda Város Idegenforgalmi Szervezete

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..