home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Észak-Macedóniában véget ért a koronavírus-járvány miatt elhalasztott választások kampánya
MTI
2020.07.12.
LXXV. évf. 28. szám
Észak-Macedóniában véget ért a koronavírus-járvány miatt elhalasztott választások kampánya

Hétfőtől szerdáig előrehozott választást tartanak Észak-Macedóniában, a pártok a koronavírus-járványt is kihasználták politikai üzeneteik közvetítésére.  

Szerbiában szombatról vasárnapra 17 728-ról 18 073-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Szombaton 12 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 382-re nőtt.
Szombaton sokkal kisebb számban vonultak utcára az emberek Szerbia több városában, mint a korábbi napokban, a szerb elnök tekintélyelvű politikája, illetve az ország vezetésének rossz járványkezelése miatt kialakult tüntetések ezúttal békések voltak.
Koszovóban egy nap alatt 4512-ről 4715-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Négy halálos áldozata volt a Covid-19-nek az utóbbi 24 órában, ezzel 101-re nőtt a halottak száma. A Koha Ditore című pristinai napilap vasárnapi cikkében arról írt, hogy a koronavírus-járvány rávilágított a koszovói egészségügyi rendszer hiányosságaira, a kevés kórházi ágyra, az orvos- és nővérhiányra, a szakemberhiányra, illetve a járványkezelés módszertanának hiányosságaira.
Észak-Macedóniában szombaton 7777-ről 7975-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt nyolcan haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 376-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Az előrehozott választások kampánya is a koronavírus-járvány jegyében zajlott, a kormánypártok azt igyekeztek elhitetni az emberekkel, hogy kézben tartják a helyzetet, és jól kezelik a járványt, míg az ellenzék arról igyekezett meggyőzni a szavazópolgárokat, hogy a kormány mennyi elhibázott intézkedést hozott. Az előrehozott választást hétfőn, kedden és szerdán tartják Észak-Macedóniában.
Montenegróban egy nap alatt 1077-ről 1164-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Szombaton két halálos áldozata volt a vírusnak, így a halottak száma 23. Az oktatási dolgozók abban bíznak, hogy szeptemberben normális körülmények között tudják megkezdeni a tanévet, és nem lesz szükség internetes oktatásra.
Bosznia-Hercegovinában vasárnapra 6402-ről 6719-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Egy nap alatt hárman haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma 219.



Ohrid, Észak-Macedónia (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..