home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Észak-Macedónia engedélyezheti a szabad belépést a régió állampolgárai számára
MTI
2020.10.06.
LXXV. évf. 40. szám
Észak-Macedónia engedélyezheti a szabad belépést a régió állampolgárai számára

A kedvezőtlen járványhelyzet ellenére az észak-macedón kormány keddi ülésén várhatóan engedélyezni fogja a nyugat-balkáni térség országainak állampolgárai számára a szabad belépést, mivel az ország „nem maradhat a végtelenségig zárva”.

A szerb, koszovói és montenegrói állampolgárok jelenleg 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszt felmutatása mellett léphetnek be Észak-Macedóniába, számukra jelenthet könnyebbséget a korlátozás feloldása, a világ többi országából érkezőknek viszont továbbra is szükségük lesz tesztre.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - hétfőről keddre 550-nel nőtt az igazolt fertőzöttek és hússzal a halálos áldozatok száma.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 51-gyel 33 952-re, Koszovóban 41-gyel 15 855-re, Észak-Macedóniában 83-mal 18 889-re, Montenegróban 232-vel 11 786-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 143-mal 28 445-re emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 756-ra, Koszovóban kettővel 632-re, Észak-Macedóniában néggyel 760-ra, Bosznia-Hercegovinában kilenccel 894-re, Montenegróban pedig hárommal 182-re emelkedett a halottak száma.



Fotó: Észak-Macedónia, Ohrid (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..