home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Érvényes az MM-VMDK listája óbecsén
(--)
2016.03.30.
Érvényes az MM-VMDK listája óbecsén

Döntött a belgrádi Közigazgatási Bíróság

Közigazgatási Bíróság az MM-VMDK javára döntött, megsemmisítve a választási bizottság korábbi döntését, miszerint érvénytelen a „Magyar mozgalom - hogy változtassunk! – Dr. Korhecz Tamás – VMDK” elnevezésű óbecsei önkormányzati jelöltlista.

Döntésével a Közigazgatási Bíróság megsemmisítette az Óbecsei Választási Bizottság fent említett döntését.

Az MM-VMDK szerint a listájuk elleni beadvány készítője ,,kijárta" Belgrádban, hogy a Köztársasági Választási Bizottság utasítsa az Óbecsei Választási Bizottságot a már kihirdetett lista megsemmisítésére.

A fellebbezésre azért került sor, mert a községi választási bizottság helyt adott annak a kifogásnak, amit Molnár Viktor, a VMSZ községi szervezetének az elnöke nyújtott be, és megsemmisítette a két nappal korábban kihirdetett jelöltlistát.

Marko Božović, az óbecsei választási bizottság elnöke a bizottság döntését azzal indokolta, hogy a VMDK és a Horvátok Demokratikus Közössége koalíció választási listájának a megnevezése a Magyar mozgalom nevének a feltüntetésével valóban megtévesztheti a szavazópolgárokat.

Ha a bíróság az óbecsei MM-VMDK lista számára negatív döntést hozott volna, akkor ugyanígy elkaszálták volna az esetleges köztársasági és tartományi listájukjat is. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..