home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Érvénybe lépett a tűzszünet Izraelben
MTI
2021.05.21.
LXXVI. évf. 20. szám
Érvénybe lépett a tűzszünet Izraelben

Az ország védelmi erői és a Hamász fegyveresei között Egyiptom közvetített.

A Gázai övezetben élők az utcákon ünnepelték, hogy 11 nap ostromállapot után elhallgattak a fegyverek. A Hamász szóvivői ugyanakkor figyelmeztetnek, továbbra is a ravaszon tartják az ujjukat és követelik Izraeltől, hogy szabjon gátat a Jeruzsálemben tapasztalható erőszaknak, illetve, hogy térítse meg a Gázai övezetben bombázásokkal okozott károkat.

Az izraeli vezetők úgy fogalmaztak, továbbra is készenlétben állnak erőik és a tűzszünet megsértése esetén viszonozzák a tüzet.

Joe Biden amerikai elnök támogatásáról biztosította az elpusztított Gázai övezet újjáépítési munkálatait. Az Európai Unió vezetői üdvözölték az Izrael és a Hamász közötti tűzszünetről szóló bejelentést. A helyzet megszilárdítására, és a tartós béke megteremtésére szólítottak fel.

A megegyezés megszületésében kulcsszerepet játszó kairói kormány megfigyelőket küld mind az izraeli, mind a palesztinok által uralt területre, annak érdekében, hogy felügyeljék, hogy a felek betartják-e a tűzszünet feltételeit.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..