home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Értetek. Veletek. Mindannyiunkért!
Pannon RTV
2022.02.19.
LXXVII. évf. 7. szám
Értetek. Veletek. Mindannyiunkért!

Kihirdette a Köztársasági Választási Bizottság a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István nevet viselő választási listáját, amely a 3-as sorszámot viseli. A listán 250 név szerepel, a listavezető dr. Pásztor Bálint.

A lista összeállításakor figyelembe vették a nemek arányát, a kort, a képzettséget, a lakóhelyet. Olyanok is szerepelnek rajta, akik a korábbi években jelentős tapasztalatot szereztek a parlamenti munkában, de új nevek is találhatók a listán – közölte Pásztor István, és hozzátette, a VMSZ választási programja a folytonosságot képviseli, a cél az, hogy azokat az elveket kövessék, amelyeket az elmúlt tizenöt évben.

A megváltozott választási törvény értelmében a nemzeti kisebbségeknek ötezer támogatói aláírásra van szükségük, a VMSZ 8896 aláírást adott át. Pásztor István rámutatott arra is, hogy soha korábban ilyen gyorsan még nem gyűlt össze ennyi aláírás.

Dr. Pásztor Bálint listavezető a Pannon RTV Közügyek című műsorában elmondta, a VMSZ választási programja 11 fejezetből tevődik össze. Többek között az európai integráció, az autonómia, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az ifjúságvédelem, a szociális kérdések és a demográfia is fontos témának számítanak. Hangsúlyozta, a VMSZ listája az egyetlen magyar és vajdasági lista, amely indul az április 3-i szerbiai köztársasági parlamenti választásokon.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..