home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Értesítés az utazó középiskolások részére
2020.07.22.
LXXV. évf. 30. szám
Értesítés az utazó középiskolások részére

A szabadkai középiskolákba járó utazó diákok havi bérletet abban a középiskolában igényelhetnek, amelybe járnak. Ez csak a Szabadka Város területén élő diákokra vonatkozik.

II. Azok a diákok, akik Szabadka városból Topolyára, Magyarkanizsára, Zomborba, Törökkanizsára vagy valamely más községbe utaznak iskolába, támogatott havi bérletet Szabadka Város Ügyfélszolgálatában igényelhetnek 2020. július 22-tól 14-ig. Az igazolásokat a havi bérletekhez 2020. augusztus 20-től 31-ig 10.00 – 13.30 óra között lehet felvenni a közigazgatási hivatalban, a Szabadság tér 1. szám alatt, a városháza III. emeletén a 305-ös irodában.

Ha a tanulók eddig a dátumig nem fejezik be a gyakorlatot, vagy nem iratkoznak be a következő osztályba, a bizonylatokat utólag kapják meg.

A havi bérlet igényléséhez a diákoknak mellékelniük kell:

— a személyi igazolvány fénymásolatát (ha a diáknak még nincs, akkor az egyik szülőét);

— az iskolától kapott bizonylatot a beiratkozásról (a bizonylatnak tartalmaznia kell a szakmai profil megevezését);

— a pozitív tanulmányi eredményt bizonyító okmányt (az iskola igazgatója és az osztályfőnök által aláírt, az iskola pecsétjével ellátott diákkönyvecske hitelesített másolata vagy a bizonyítvány hitelesített másolata).

A hiányos dokumentációt a nem kerül elbírálásra.

A rászoruló diákok, akik nem tudják fizetni a havi bérlet árának rájuk eső részét, forduljanak Szabadka Község Szociális Központjához, az Aleksa Šantić utca 27. szám alatt, ahol kérelmezhetik a havi bérlet fennmaradó részének kifizetése alóli felmentést.

 

Megjegyzés:

— A diákok 1,800.00 dinárt fizetnek a havi bérlet árából.

— Azoknak az elsős középiskolásoknak, akik a környező községekben olyan szakra járnak, amely a szabadkai középiskolákban is létezik, a bérlet teljes árát kell fizetniük.

 — A jelen szakasz 1. bekezdésében foglaltaktól eltérően, útiköltség-térítés igényelhető, ha az adott iskolaévben nem nyílt szak azon a nyelven, amelyen a diák tanul.

— Azoknak a diákoknak az utazását, akik olyan szakokra járnak a szomszédos városba vagy községbe, amelyek Szabadka Város területén nem nyíltak abban az évben, amikor a középiskola első osztályába iratkoztak, viszont később Szabadkán is indultak, az önkormányzat továbbra is támogatja.

— Az osztályt ismétlő diákok nem részesülnek útiköltség-térítésben.

Tájékoztatás a 024 626 883-as telefonszámon kérhető.

Jasmina Stevanović

a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..