home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Értesítés a harmadikos középiskolások szerb nyelvi felzárkóztató képzéséről
MNT
2022.05.26.
LXXVII. évf. 21. szám
Értesítés a harmadikos középiskolások szerb nyelvi felzárkóztató képzéséről

A Magyar Nemzeti Tanács idén is meghirdeti szerb nyelvi felzárkóztató képzését harmadikos középiskolások részére, akik a következő, 2022–2023-as iskolaévben készülnek érettségi vizsgát tenni.

A képzéssorozat 2022. június 28-án, kedden egy szintfelmérő teszt megírásával kezdődik, melynek célja, hogy a diákok olyan csoportokba kerüljenek, amely a tudásszintjüknek megfelelő.

A három hetes, 80 órás képzés két részből áll össze. Az első két hét alkalmával, vagyis július 5-e és 16-a között Szabadkán, Topolyán, Zentán, Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén és Temerinben tartunk tantermi foglalkozásokat, amelyek napi négy szerbórából állnak majd.

Július 19-e és 23-a között a hallgatók beköltöznek az újvidéki Európa Kollégiumba, ahol mindannyian egy intenzív szerb nyelvi kurzuson vesznek rész, amely nem csak tantermi foglalkozásból, hanem számos helyzetgyakorlatból áll össze.

A teljes képzés ingyenes. A Magyar Nemzeti Tanács biztosítja a kollégiumi szállást, a napi három étkezést, valamint az ingyenes tankkönyveket is.

A jelentkezéseket a tanulók osztályfőnökeinél, vagy az oktatas@mnt.org.rs címen, valamint a 024/524-534-es telefonszámon várjuk 2022. június 7-éig.

A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával – a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..