home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Érték és ifjúság
Zséli Ágnes
2016.10.24.
LXXI. évf. 42. szám
Érték és ifjúság

Vajdaságban a Rákóczi Szövetség első alkalommal szervezett vezetőképzést, melynek helyszínéül Törökbecsét választották. Az esemény központi témája az érték és az ifjúság volt.

Az ilyen jellegű találkozók célja, hogy lehetőséget nyújtsanak a kapcsolatépítésre, valamint segítsék a középiskolai szervezetek munkáját.  A Kárpát-medencében több mint kétszázötven középiskolában tevékenykednek a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezetei, ebből tizenöt Vajdaságban működik. 

A bánsági településen a tíz anyaországi és délvidéki településről érkező hatvan középiskolást gazdag kulturális és szórakoztató programokkal várták. Az előadók között szerepelt dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint Baráth Gábor történész, aki az 1848/49-es események délvidéki vonatkozásairól beszélt.  

Dr. Halzl József kiemelte, a szervezet szeretné a magyar iskolába járó diákokat összebarátkoztatni, a középiskolai szervezetek munkáját segíteni, de a legfontosabb célja, hogy legyenek magyar középiskolások. Emellett különféle programok által lehetőséget nyújt az anyaországi és a határon túli szervezeteknek a szorosabb kapcsolattartásra. 

Csáky Csongor, a szövetség főtitkára elmondta, a vezetőképzést 2008-ban kezdték meg. Azóta iskolai félévenként legalább kétszer szerveződnek hasonló rendezvények. A szövetség ifjúsági szervezetei a Kárpát-medencében gombamód szaporodnak, ebből kifolyólag a diákok életét, hétköznapjait szeretnék megtölteni tartalommal, amihez kitűnő lehetőséget nyújtanak a diákutaztatások, a nyári táborok, valamint az egyéb rendezvények. Az is elhangzott, hogy a középiskolás-vezetőképzés nagyon népszerű esemény.

— Örülünk, hogy a vezetőképzésnek mi adhattunk helyszínt, hiszen ez lehetőséget nyújt arra, hogy bemutassuk a törökbecsei szervezet ötéves sikeres munkáját, valamint a bánsági magyar közösség életét — jegyezte meg Báló Tibor, a törökbecsei Rákóczi Szövetség helyi szervezetének elnöke.

A Rákóczi Szövetség törökbecsei vezetőképzésén tótkomlósi, szolnoki, szentesi, szekszárdi, szarvasi, hódmezővásárhelyi, valamint adai, nagybecskereki, óbecsei és törökbecsei középiskolások vettek részt. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..