home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Érkezik a fél minimálbér
2021.05.10.
LXXVI. évf. 18. szám
Érkezik a fél minimálbér

Megkezdték az áprilisi minimálbér felének kifizetését, amely a gazdaság támogatásának harmadik állami segélycsomagja keretében valósul meg.

15 ezer 450 dináros összegről van szó, és egy ugyanekkora befizetésre számíthatnak az érintettek egy hónap múlva is – jelentette be még a múlt héten Siniša Mali pénzügyminiszter.

Eddig 230 ezer 805 vállalkozás és gazdasági személy élt a lehetőséggel. 1 millió 122 ezer 787 foglalkoztatottnak összesen 17,2 milliárd dinárt fizetünk ki - írta bejegyzésében Mali.

A vendéglátóiparban és a turizmusban, az autókölcsönzőkben foglalkoztatottak a három fél minimálbér mellett további 31 ezer dinárt kapnak, azaz egy egész havi minimálbért, a városi szállodák ágyanként 350 euró, szobánként 150 euró dinár ellenértékét kapják meg támogatásként, az utasszállító vállalatok pedig 600 eurót kapnak havonta autóbuszonként.

Forrás: Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..