home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Épül a topolyai községháza
Kartali Róbert
2021.09.28.
LXXVI. évf. 38. szám
Épül a topolyai községháza

Elkezdődött Topolyán az egykori hotel épületének teljes körű felújítása. A munkálatokról Szatmári Adrián, Topolya Község elnöke és Csípe Tímea, a Művelődési Ház igazgatónője számolt be a sajtó képviselőinek.

— A fejlesztések vonatkozásában egy újabb fontos beruházás kezdődött Topolyán. A valamikori hotel épületét egy művelődési, közigazgatási, közösségi épületkomplexummá alakítjuk át — emelte ki a helyszínen Szatmári Adrián, a község elnöke. — A projektumot Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alap finanszírozza, mégpedig 333 400 000 dinár értékben. Az önkormányzat pedig a községi költségvetésben előirányozta az önrészt ennek a projektumnak a megvalósítására. Az épület egyik részében diákotthon lesz kialakítva, 59 férőhellyel. A másik részében pedig irodahelyiségek lesznek, és egy konferenciaterem. Az a célunk, hogy ide költöztessük át a községi közigazgatást, valamint más községi intézményeket, így szeretnénk leegyszerűsíteni az ügyintézést a polgárok számára. A projektum megvalósításával Topolya Község Művelődési Házát bíztuk meg, az lefolytatta a közbeszerzési eljárást, és szerződött a kivitelező céggel, melynek 540 napja van arra, hogy befejezze a munkálatokat. A szerződés értéke 359 900 000 dinár — fejtette ki Szatmári.

— Összesen nyolc ajánlat érkezett a közbeszerzési eljárásra, a legjobbat a belgrádi székhelyű Stim Gradnja adta be — mondta Csípe Tímea, a Művelődési Ház igazgatónője. — A szerződést július 27-én írtuk alá, a munkába való bevezetés augusztus 20-án történt, a munkások pedig szeptember 2-án érkeztek meg az építkezésre, azóta folyamatosan dolgoznak. Ahhoz, hogy elkezdődjön az építkezés, számos engedélyt kellett beszerezni, a többi közt forgalomátirányítási tervet is kellett készíteni. A minisztérium jóváhagyását megkaptuk, egyúttal szeretném figyelmeztetni a gyalogosokat és a kerekpárosokat, hogy a központban lévő útkereszteződésnél, az építkezési oldalon kerítés lett felállítva, így az arra vezető gyalogátjárón, illetve az úttesten ne közlekedjenek a saját, illetve mások biztonsága érdekében. E helyett inkább a másik oldalon kerüljék meg a helyszínt.

Az építkezést a tervek szerint 2023-ban fejezik be, az épület szerkezetének elkészülte után kezdődik majd az objektum felszerelése és bútorozása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..