home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Építkezés és próbák — egyidejűleg
Tóth Lívia
2017.07.13.
LXXII. évf. 28. szám
Építkezés és próbák — egyidejűleg

Hatalmas hangzavar fogadott bennünket Kavillón, a negyvenéves Tanyaszínház portáján. Az udvar szinte egész területén folytak a munkálatok, zúgtak a gépek, serénykedtek a mesterek.

Magyar Attilától, a „tanyások” főkoordinátorától megtudtuk, a július 22-ei bemutatóra a már meglévő ebédlő és a Nyihogó (ez a nyitott terasz neve) mellé elkészül a múzeum, az emlékház, a konyha, a vendégház, a nézőtéri fény- és hangtechnikai torony, valamint a 13 méter magas harangláb. A 2012-ben félbehagyott építkezést a magyar államtól kapott 65 millió forintos támogatásból valósítják meg. A tervek szerint a Tanyaszínház művésztelepe év közben sem áll majd üresen, hanem különféle rendezvényeknek, táboroknak ad otthont.

A lelkes színészgárdát viszont az áldatlan körülmények és a hőség sem riasztotta vissza a rendszeres próbáktól. A jubileumi előadást, Molière klasszikusát, a Képzelt beteg című darabot Radoslav Milenković rendező állítja színre. A főszerepet Ozsvár Róbert alakítja.

Az első előadást július 19-én láthatja a nagyérdemű Péterrévén, másnap a moholiak tapsolhatnak a társulatnak, majd a premier után a trupp útra kel, és még 24 helyszínen szórakoztatja a közönséget.

Mindazok pedig, akik július 22-én Kavillóra látogatnak, nagyszabású ünnepségre számíthatnak. Átadják az új létesítményeket, felszentelik a haranglábat és a harangot, a színházi élményt pedig több koncert — Juhász Zenekar, Török Tilla és Flóra, Baraparty együttes — egészíti ki. 

A Magyar Attilával készült heti interjúnkat a Hét Nap július 19-ei számában olvashatják.


Szabó Attila felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..