home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Építkezés - elégedetlenséggel
2005.09.07.
LX. évf. 36. szám
Építkezés - elégedetlenséggel

Szabó Attila felvételeMagas rangú kormányküldöttség járt Módoson és Párdányban. Megállapították, hogy az árvíz sújtotta Közép-Bánságban az építkezés jól halad, november végéig 415 család kap fedelet a feje fölé. A gyakori eső akadályozza a munkálatokat, de a köztársasági és a tartományi sze...

Szabó Attila felvétele

Magas rangú kormányküldöttség járt Módoson és Párdányban. Megállapították, hogy az árvíz sújtotta Közép-Bánságban az építkezés jól halad, november végéig 415 család kap fedelet a feje fölé. A gyakori eső akadályozza a munkálatokat, de a köztársasági és a tartományi szervek, valamint a helyi önkormányzatok mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél hamarabb elhárítsák a természeti katasztrófa következményeit. Az ígéretek szerint a tél beálltáig Módoson 355, Párdányban pedig 60 házat építenek újjá, de folyamatban van a részben sérült objektumok javítása is. A lakóházak befejezése után az infrastruktúra (villanyáram-, földgáz- és vízvezeték, úthálózat) következik. Módos állítólag szennyvíztisztító berendezést is kap. A találkozón szó volt a vidék gazdaságának súlyos helyzetéről is.
Ugyanakkor a módosi lakosok egy csoportja tiltakozott, és nehezményezte, hogy a köztársasági árvízkárfelbecslő bizottság munkájában elég sok ,,mulasztás és visszaélés” történt. Az elégedetlen helybeliek azt állítják, hogy a bizottság az elsőként felújításra kerülő házak csoportjába sorolt olyanokat is, amelyek már az áprilisi árvíz előtt összedőltek, meg olyanokat is, amelyeknek a tulajdonosai külföldön élnek. Ezekről az észrevételekről tájékoztatták a helyi és községi válságtörzset, valamint Lódi Gábor és Dragoslav Petroviæ tartományi tisztségviselőket.
(-)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..