home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Élőben megismert élővilág
Hodolik Boglárka
2022.10.05.
LXXVII. évf. 40. szám
Élőben megismert élővilág

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete környezetismereti programot szervezett ÖKOlógia — Fenntartható fejlődés címmel.

Az a cél, hogy a szabadkai általános iskolák diákjai és tanárai terepi gyakorlatok, valamint előadások révén megismerkedjenek Szabadka természeti értékeinek jelentőségével, biológiai sokféleségével és ezek megőrzésével. A diákok azok, akik a leginkább fogékonyak arra, hogy megváltoztassák a magatartásukat annak érdekében, hogy ezek a természeti értékek megmaradjanak. A szervezők remélik, a tanulók a megszerzett tudást átadják kortársaiknak, így gondoskodva arról, hogy minél többen őrizzék ezeket a felbecsülhetetlen értékeket.

Az ÖKOlógia — Fenntartható fejlődés projektumot a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskolában ismertették.

Besnyi Izabella biológiatanár, a pedagógusegyesület természetismereti csoportjának vezetője, a projektum megírója ismertette az esemény programját:

— A projektumot már az elmúlt évben is megvalósítottuk, sajnos nem sikerült befejezni és az összes természeti értéket megtekinteni Szabadka környékén. A cél az, hogy a gyerekek minél inkább megismerjék környékünk természeti értékeit, felismerjék a jelentőségét, érezzék, hogy miért fontos megőrizni őket eredeti állapotukban, mert ez a fenntartható fejlődésünk alapja. A múlt évben a Ludasi-tavat tekintettük meg, és a Szelevényi-erdőt, az idén a Palicsi-tóra megyünk, a víztisztító berendezéshez, a madárszigetekhez, a Kőris-lápon és a tó partján reményeink szerint minél több élőlényt látunk majd. A gyerekek a kirándulás alatt megfigyelnek, jegyzetelnek, fotóznak, majd a végén készítenek egy prezentációt, melyet megmutathatnak a társaiknak. Négy iskolát hívtunk meg, negyven gyerekkel.

— A környezetvédelem nagyon fontos része a város életének, és támogatjuk, hogy tudatosabbá váljon. Az elmúlt évtől egyre nagyobb a sikerünk, a többi közt az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete is részt vesz ebben, és külön öröm, hogy a gyermekek is szeretik ezt a tevékenységet, és már ilyen fiatalon tudatosul bennük a környezetvédelem fontossága — mondta el Bognár Pásztor Hajnalka, a szabadkai Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..