home 2024. május 28., Emil napja
Online előfizetés
Élőben Rómából – Miseközvetítések húsvétkor a közmédia csatornáin
MTVA
2023.04.05.
LXXVIII. évf. 14. szám
Élőben Rómából – Miseközvetítések húsvétkor a közmédia csatornáin

Nagycsütörtöktől húsvéthétfőig ünnepi istentiszteleteket sugároz a Duna, a Duna World és a Kossuth Rádió. Húsvétvasárnap élőben kapcsolják a római Szent Péter teret, ahol elhangzik Ferenc pápa „Urbi et Orbi” húsvéti áldása.

Nagycsütörtökön 10 órától a Dunán Krizmaszentelő római katolikus szentmisével indul a közmédia húsvéti miseközvetítéseinek sora. A szertartást az erdélyi Gyulafehérvár ősi székesegyházában Kovács Gergely érsek mutatja be. Nagypénteken 11 órától református istentiszteletet ad a csatorna a győrújbaráti Református Gyülekezeti Központból, amelyet Bella Péter lelkipásztor celebrál.

Nagypénteken a Duna World 21:10-től Via Crucis címmel Ferenc pápa keresztútját közvetíti Rómából, a hagyományoknak megfelelően a hívők idén is a Colosseumban járják végig a stációkat Ferenc pápa vezetésével. A 14 állomáson elmélkedéssel és imádsággal idézik föl Jézus kínszenvedését. A helyszínválasztással azon keresztény vértanúk előtt is tisztelegnek, akik éppen itt lelték halálukat hitük miatt.

Húsvétvasárnap 10 órától római katolikus szentmisét közvetít a Duna a győri Nagyboldogasszony Székesegyházból. A misét Veres András győri megyéspüspök celebrálja, majd délben élőben kapcsolódhatnak be a nézők Ferenc pápa „Urbi et Orbi” áldásának római közvetítésébe.

Kossuth Rádió nagypénteken 10 órától evangélikus istentiszteletet közvetít Kisvárdáról, míg húsvéthétfőn 11:05-től református istentiszteletet sugároz a Debreceni Református Nagytemplomból.

Miseközvetítések húsvétkor a Dunán | MédiaKlikk (mediaklikk.hu) 

A mellékelt fotón  a pápai audiencián Ferenc pápa magyar zarándokokkal beszélget, miután a csévharasztiak átadták neki adományaik egyikét, egy 17 kilogrammos húsvéti sonkát a Szent Péter téren, Vatikánvárosban 2017. április 5-én. Az adományt a pápa a szegényeknek adja. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..