home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Élő műsorfolyam és miseközvetítések húsvétkor a közmédia csatornáin
MTVA
2024.03.28.
LXXIX. évf. 13. szám
Élő műsorfolyam és miseközvetítések húsvétkor a közmédia csatornáin

Ünnepi műsorkínálattal jelentkeznek nagypéntektől húsvéthétfőig a közszolgálati csatornák. A Duna Húsvét a Kárpát-medencében címmel április 1-jén egész napos élő műsorfolyammal várja a nézőket, és a Kossuth Rádióval közösen több miseközvetítést ad a négynapos időszakban.

Húsvéthétfőn délelőtt a Duna műsorvezetői, Dióssy Klári, Banner Géza és Fodor Imre három vidéki helyszínről, Ópusztaszerről, Szentendréről és Hollókőről jelentkezik ünnepi adással, valamint a határon túli húsvéti szokásokból is ízelítőt kaphatnak a csatorna nézői az élő kapcsolásokban. Délután az Agytorna című telefonos vetélkedőben tematikus húsvéti kérdésekkel teszi próbára a nézők tudását Radványi Dorottya és Kautzky Armand. A tematikus műsorfolyam részeként elhangzik a közmédia Szabad-e locsolni? locsolóvers pályázatára érkezett alkotások négy legjobbja, és a március 31-ig meghirdetett tojásfestőversenyhez kapcsolódóan tojásdíszítő technikákat mutatnak be.

A fotón katolikus szentmise Hollókőn, fotó: MTI/ Komka Péter

Duna idén is több élő miseközvetítéssel juttatja el az otthonokba húsvét és a feltámadás üzenetét. Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékezve passiói istentiszteletet közvetít 11 órától a csömöri evangélikus templomból. Húsvétvasárnap 11 órától ad élő misét a csatorna, majd 12 órakor Rómából sugározzák a katolikus egyházfő, Ferenc pápa húsvéti üzenetét és Urbi et Orbi áldását.

Kossuth Rádió nagypénteken 11 órakor A hely című műsorával jelentkezik, A Csendhegyek Útja a Balaton-felvidéken alcímmel. Az elcsendesedés jegyében különböző kálváriákat ismerhetnek meg túra-zarándoklatként. 13 órakor a hallgatók a Tihanyi Apátságba tehetnek látogatást. A Felfedező című műsor a kortárs képzőművészetben megjelenő húsvétot mutatja be a római magyar nagykövetségről jelentkezve. 17 órakor a rádióadó misztériumjátékot ad: a Pasaréti Passió szereplői és a rendező elmondásán keresztül pillanthatnak be az előkészületekbe. Az estét 18:30-kor Krisztus Misztériumának aktuális üzenete nyitja, majd Az este című műsorban Böjte Csaba ferences szerzetes ad interjút.

Nagyszombaton reggel 9 órakor Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek ünnepi elmélyülést segítő gondolatai indítják a napot. A lelki táplálékon kívül a Szellem a fazékból adásában előkerülnek a hagyományos húsvéti ételek receptjei is. Délután megismerhetik Ráncsik Róbert rendőrből lett börtönlelkész történetét, majd kitekinthetnek kontinensnyi távolságra, hogyan ünnepelik a magyarok a húsvétot az Amerikai Egyesült Államokban.

Húsvéthétfőn tíz órától Evangélikus istentiszteletet közvetít élőben a Kossuth Rádió, majd 11 órától az Országjáró különleges barangolásával folytatódik a nap Mezőkövesdről. 18:30-kor a húsvéthoz kapcsolódva pillantanak be magyar szakácskönyvekbe, és megtudhatják, mi kerül az ünnepi asztalra az ország legjobb séfjeinél. 8 óra után esti meseként a Habakukk locsolkodik hangzik el, az archív felvételen Enyedy György meséjét a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, Váradi Hédi mondja el. Fél kilenc előtt a Vers napról napra adásában Kosztolányi Dezső: Húsvéti himnusza hangzik majd el.

A részletes tematikus műsorkínálatért keresse a Médaklikk.hu oldal Műsorújság menüpontját.

A közmédia húsvéti filmkínálata elérhető a hirado.hu oldalon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..