home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Életfa, ahogyan a diákok látják
NAGY Erzsébet
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám
Életfa, ahogyan a diákok látják

Környezetvédelmi megmozdulás Magyarcsernyén — A Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik osztályos tanulói környezetvédelmi akcióba kezdtek. Ennek apropóját a SzékelyKapuk-ZöldKapuk elnevezésű Közép-Kelet-Európai Környezetvédelmi és Civilizációs Játékok adta, amelybe az osztály még a tanév elején bekapcsolódott.

A gyerekek ökológiai plakátokat készítettek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a bolygónkat veszélyeztető globális méretű veszélyekre, és gondolkodásra késztessék az embereket.

A környezetvédelmi poszterek átfogó címe Életfa, mivel az élő fa és az emberiség ökológiai kapcsolatát mutatják be. A magyar népmesékben az életfa vagy a világfa az az út, amelyen a mesehős az égbe vagy az alvilágba jut. A fa utal az életre és a halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra.

A környezetvédelmi plakátok képzőművészet-órán készültek. Salamon Vencel Valentina tanárnő igyekezett egyszerűen és a tanulók számára minél érthetőbben megközelíteni a témát. Nemcsak a fa és az emberiség ősidők óta fennálló kapcsolatát kellett megértetni a gyerekekkel, hanem ezt az üzenetet — plakátok formájában — át is kellett adniuk az embereknek. A visszajelzések alapján sikerült megoldani a feladatot.

A Hetedikesek — egyben ez a csoport neve is — elsőként az iskolában mutatták be munkájukat. Az ünnepélyes megnyitó keretében a fa és a bennünket körülvevő világ állandó kapcsolatáról beszéltek társaiknak. A következő hetekben az érdeklődők a kiállítást több helyszínen is megtekinthetik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..