home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Életbe lépett Ausztriában az eutanáziatörvény
(MTI)
2022.01.03.
LXXVI. évf. 52. szám
Életbe lépett Ausztriában az eutanáziatörvény

Január 1-től a tavaly decemberben megszavazott törvény lehetővé teszi az asszisztált öngyilkosságot.

Szombattól a halálos betegségben szenvedő vagy tartósan legyengült állapotban lévő felnőttek dönthetnek a „kegyes halál" mellett.

Minden esetet két orvosnak kell megvizsgálnia, akiknek egyebek mellett azt kell megállapítaniuk, hogy a páciens képes-e az önálló döntéshozatalra. Az eutanázia előtt legalább tizenkét hétnek kell eltelnie, hogy bizonyosak legyenek abban, a kérelmet nem átmeneti válságos állapotban nyújtották be. Végstádiumban lévő betegeknél ez az idő két hétre csökken.

Jelenleg Ausztria mellett Svájcban, Hollandiában, Belgiumba, Luxemburgban, Kanadában és Kolumbiában legális az asszisztált öngyilkosság, de mindenhol mások a szabályai.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..