home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Édes Napot rendeztek Erzsébetlakon
Borbély Tivadar
2022.10.03.
LXXVII. évf. 39. szám
Édes Napot rendeztek Erzsébetlakon

Hagyományos, nagyanyáink receptje alapján készített édes sütemények verseny jellegű bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők az Édes Nap elnevezésű eseményen, melyet 14. alkalommal szerveztek meg az erzsébetlaki Nők Klubjának tagjai.

Lapunknak nyilatkozva Vrška Ilonka, a Nők Klubja elnök asszonya elmondta, hogy az idei rendezvényre mintegy tizenöt egyesület nevezett be, mégpedig Muzslyáról, Nagybecskerekről, Tiszakálmánfalváról, Óécskáról, Titelről, Écskáról, Aradacról és Erzsébetlakról, akik az otthonukra, illetve a településükre jellemző édességekkel mutatkoztak be a szép számú odalátogatóknak.



A házigazdák alkalmi művelődési műsort is rendeztek, melyben magyar, szerb és szlovák nyelven hangzott el egy-egy szavalat, a helyi óvodások és iskolások pedig tánccal kedveskedtek a közönségnek.

A legízletesebb és a leghitelesebb édességek között az óécskai Zorica Žervanov süteménye lett az első, a második és a harmadik helyre pedig az aradaci Ana Benčik és Ana Čeman finomságai kerültek. Megmérettetés lévén a bemutatott, illetve árusított süteményeken kívül a zsűri a legszebb terítéket is értékelte.

Ez utóbbi kategóriában az óécskai, a bótosi és az aradaci Rózsa Nőegyesület ötletei kerültek a dobogóra. A szebbnél szebb kézimunkákat most is értékelték, így díjban részesültek a tiszakálmánfalvi Kelle Mária, a titeli Anka Lozanov és az écskai Vida Golić alkotásai.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..