home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Ébredj fel!
VASTAG Csilla
2012.09.19.

A minap késő délután kerékpározni indultam a forróság elől hűsítő menedéket keresve. Az utam önkéntelenül is a közeli tóhoz vitt. Úgy éreztem, ha kiülök a partra, nyomban felfrissülök.

A minap késő délután kerékpározni indultam a forróság elől hűsítő menedéket keresve. Az utam önkéntelenül is a közeli tóhoz vitt. Úgy éreztem, ha kiülök a partra, nyomban felfrissülök.
A víz „illata’’ könnyedén szivárgott az orromba, a susogó nád mintha lassú táncot járt volna, magához csalogatva fáradt lakóit. A tó felett szürke gémek köröztek, hangjukkal figyelmeztetve a többieket az éjszaka közeledtére. Pár perc múltán megkezdődött az álomba hívogató békakoncert, melyet ezer tücsök zenéje kísért. Az elképesztő zenéhez a vadkacsák is társultak körtáncukkal, a halak polkába kezdtek, szivárványszínű pikkelyük meg-megvillant az ezüstösen csillogó tó vizén. Ezután következett a fenséges hattyúk tánca, elegánsan, szemet gyönyörködtetően. Varázslatos pillanat volt. Egy gólyapár is leszállt a fűre, élelmet keresett fiókáinak, a remek előadásért szárnycsapdosással fejezték ki elismerésüket.
A fáradt nap lassan búcsút intett a tavi bálnak, és nyugovóra tért a tó mögötti dombnál. A kacsák is eltűntek a szelíden ringó nád közt, valamennyien fészkükre tértek. Lassan minden elcsendesedett.
És ezt a környezetet akarja az ember tönkretenni! Ébredjetek fel!

(A jegyzet a Bánáti Újság nyári újságíró-iskolájában készült)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..