home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Átfogó megoldás szükséges!
K. N.
2006.04.26.
LXI. évf. 17. szám
Átfogó megoldás szükséges!

A köztársasági elnököt Pálinkás József községi tisztségviselő, valamint Göblös József, a DTD zentai vezetője tájékoztatta a Tisza magyarkanizsai szakaszának helyzetérőlSzerbia köztársasági elnöke, Boris TADIÆ április 19-én Adára és Magyarkanizsára látogatott, hogy tájékozódjon a Tisza áradá...

A köztársasági elnököt Pálinkás József községi tisztségviselő, valamint Göblös József, a DTD zentai vezetője tájékoztatta a Tisza magyarkanizsai szakaszának helyzetéről

Szerbia köztársasági elnöke, Boris TADIÆ április 19-én Adára és Magyarkanizsára látogatott, hogy tájékozódjon a Tisza áradásától veszélyeztetett községek védelmi előkészületeiről.
- A jövőt illetően törvények meghozatalával köztársasági szinten kell megoldanunk az árvízvédelmet. Nem szabad csak az önkéntesekre számítanunk. Tarthatatlan ugyanis, hogy amíg az önkéntesek éjjel-nappal a gátakon dolgoznak, addig mások, néhány méterrel arrább, a vendéglők teraszán önfeledt csevegésbe merülnek. Megnyugtatóan csak átfogó megoldással rendezhető a vízvédelmi kérdés, de még így is nagyon szükséges a szolidaritás vállalása, mert ilyen esetekben nélkülözhetetlen minden egyes ember segítsége - nyilatkozta a köztársasági elnök Magyarkanizsán a Potisje-Tondach Rt. cserépgyárban tett látogatásakor, miután a városvezetőkkel zárt körű megbeszélést tartott a Városházán. A vendéglátó KÖRMÖCI Károly polgármester az egyórás megbeszélést összefoglalva elmondta, hogy elsősorban azokról az elképzelésekről és erőfeszítésekről tájékoztatta az elnököt, amelyeket a község foganatosított az árvíz elkerülése érdekében, de nem hallgatta el a községet súlytó munkanélküliséget és a Keramika csempegyárban évek óta húzódó viszályt sem.
A sajtótájékoztató után Boris Tadiæ és Körmöci Károly megtekintette a várost védő gátat, ahol PÁLINKÁS József községi tisztségviselő, valamint GÖBLÖS József, a Duna-Tisza-Duna vízhálózat zentai kirendeltségének vezetője vázolta a Tisza áradásának védelmére tett munkálatok menetét. A látogatás végén a köztársasági elnök Horgoson részt vett a Horgosi Termelők Klubja civil szervezet székházának átadásán, s megígérte, hogy a jövőben a külföldi útjára elkísérő vállalkozók küldöttsége között helyet kapnak a horgosi termelők képviselői is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..