home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Átadtuk a fodíjat
(Tha)a szerző fotói
2006.05.10.
LXI. évf. 19. szám
Átadtuk a fodíjat

Bicskei Klaudia és Túri MihályMint megannyi szülo és nagyszülo, a zentai Túri Piroska is beküldte nevelt kislányának, a hétéves Rostás Annának a fotóját a Szemünk fénye elnevezésu játékunkra. Amíg várta a fénykép megjelenését, szorgalmasan gyujtötte a szelvényeket. Hétrol hétre több példány...

Bicskei Klaudia és Túri Mihály

Mint megannyi szülo és nagyszülo, a zentai Túri Piroska is beküldte nevelt kislányának, a hétéves Rostás Annának a fotóját a Szemünk fénye elnevezésu játékunkra. Amíg várta a fénykép megjelenését, szorgalmasan gyujtötte a szelvényeket. Hétrol hétre több példányt is megvett a Hét Napból, sot az ismerosöktol is elkérte a lapot. Eloször, a november 23-ai számunkban, az unokája, a szintén hétéves Bicskei Boglárka mosolygott az olvasókra, majd november 30-án a fekete hajú, bogárszemu Anna is. Sajnos, Túri Piroska ezt már nem érhette meg. Pár nappal elobb tragikus hirtelenséggel elhunyt. A férje, Túri Mihály, és a leánya, Bicskei Klaudia látták a felhalmozott szelvényeket és azt is tudták, hogy az asszonynak mi volt a szándéka velük. Valamennyit a már elkészített képeslapokra ragasztották, feladóként pedig az elhunytat jelölték meg. Bizonyára úgy érezték, ennyivel tartoznak az emlékének.
Aztán a kishegyesi éloújságon, amikor a szavazók nyereményeit sorsolták, Túri Piroska két szelvényét is kihúzták. Nyert egy vasalót, valamint a fodíj, a mosógép is az övé lett. Mindkettot, több más tárggyal együtt, a zentai Phonex üzlet ajánlotta fel. Piroska örököse, a férje, úgy döntött, hogy a nyereményeket a lányuknak, Bicskei Klaudiának adja, hiszen o segít legtöbbet az egyedül maradt édesapjának.
Lovas Rudolffal, a Phonex üzlet tulajdonosával a zentai Kossuth Lajos utca 35-ös szám alá szállítottuk ki a mosógépet, ,,megtoldva' a vasalóval. Klaudiának ugyan van mosógépe, még muködik is, de már nem mai darab, hiszen a fia születésekor, vagyis másfél évtizeddel ezelott vásárolta. Egy fénykép erejéig beszalad Boglárka is, pózol nekünk, majd rohan játszani. Rostos Annával viszont nem találkozhattunk, mert a kislány visszakerült a szociális intézménybe. Fájó szívvel váltak meg tole, hiszen kisbaba kora óta ok nevelték. Piroska halála után azonban nem tarthatták tovább maguknál.
Megittuk az ilyenkor szokásos áldomást, majd jó egészséget és szebb napokat kívánva a családnak, búcsúztunk el tőlük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..