home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Átadták az új edzőtermet
(T. T.)
2014.04.02.
LXIX. évf. 14. szám
Átadták az új edzőtermet

A szabadkai sétaerdei sportcsarnokban a küzdősportok képviselői a helyhiány miatt gyakran nagyon nehezen tudták összehangolni az edzések időpontját. Ez a gond azonban már a múlté, hiszen március 25-én átadták a küzdősportok űzésére alkalmas, és minden igényt kielégítő edzőtermet, mely a főbejárattól balra, egy eddig kihasználatlan területen található.

A beruházás értéke 600 000 dinár, Szabadka önkormányzata 400 000 dinárral, a Stadion közvállalat pedig 200 000 dinárral és saját munkaerővel járult hozzá az edzőterem kiépítéséhez.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere elmondta, hogy a sportcsarnokban nem volt elegendő hely a küzdősportok művelőinek.

— Tóth Róbert, a Stadion igazgatója leleményességének és az önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően rendbe tettük ezt a helyiséget. Nemcsak edzőtermet létesítettünk, hanem a mozgássérültek számára is használhatóvá tettük a vizesblokkot. Egy energiatakarékossági beruházással a létesítmény áramfogyasztása 30 százalékkal csökken. A napokban a lőtér a város hatáskörébe került. Remélem, hogy a Városi Tanács hamarosan határozatot hoz arról, hogy a lőtér használati jogát átadjuk a Stadionnak. Az előttünk álló időszakban a közvállalattal közösen költségvetési eszközökből a sportlövők számára alkalmas lőteret tudunk létrehozni. Remélem, hogy az elkövetkező két-három hétben a városi stadion is visszakerül az önkormányzat hatáskörébe. A létesítmény lepusztult állapotban van. Bízom benne, hogy a Szerb Labdarúgó-szövetséggel, valamint a tartományi és a köztársasági illetékesekkel az elkövetkező néhány évben a stadiont is szépen rendbe hozzuk majd, és olyan lesz, amilyet ez a város megérdemel — nyilatkozta a polgármester.

Tóth Róbert, a Stadion igazgatója elmondta: az újonnan kialakított részt egyelőre három klub, a kick-box, az ultimate fight és a wushu képviselői használják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..