home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Átadták az ötvenedik nemzeti vízumot
re
2006.02.22.
LXI. évf. 8. szám
Átadták az ötvenedik nemzeti vízumot

Szabó Vilmos átnyújtja Takács Lujzának a nemzeti vízumot - Szabó Attila felvételeSzabó Vilmos, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatalának politikai államtitkára 2006. február 16-án, a Szabadkai Főkonzulátuson személyesen adta át a szabadkai külképviseleten kiadott ötvenedik nemzeti ta...

Szabó Vilmos átnyújtja Takács Lujzának a nemzeti vízumot - Szabó Attila felvétele

Szabó Vilmos, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatalának politikai államtitkára 2006. február 16-án, a Szabadkai Főkonzulátuson személyesen adta át a szabadkai külképviseleten kiadott ötvenedik nemzeti tartózkodási vízumot Takács Lujza horgosi diáklánynak.
Szabó Vilmos államtitkár szerint ugyan nem túl jelentős az ötvenes szám, de ha figyelembe vesszük, hogy a nemzeti vízumot 2006. január 1-jétől igényelhetik a polgárok, akkor már nyer jelentőségében.
- Örömömre szolgál, hogy átadhatom az ötvenedik nemzeti vízumot és remélem, hogy sikerül további lehetőségeket biztosítanunk arra, hogy a két ország közötti, a vízumkötelezettség életbe lépésével kialakult utazási nehézségeket legyőzve megkönnyítsük a Magyarországra utazók dolgát. Őszintén remélem, megérjük azt az időt, amikor nemcsak vízumra, hanem még útlevélre sem lesz szükség az anyaországba való utazáskor.
Takács Lujza a kulturális kapcsolatok ápolása érdekében nyújtotta be vízumkérelmét. Jelenleg a szegedi Katedra Alapítványi Szakképző Iskola marketing- és reklámügyintéző szakos tanulója.
- Tagja vagyok a horgosi Bartók Béla Közművelődési Egyesület keretében működő Ropogó népitánc-együttesnek, és ez volt az elsődleges ok, amiért átnyújtottam a vízumigénylési kérelmemet. A másik az anyanyelvápolás, hiszen a fellépéseink jelentős hányada éppen Magyarországon történik, és elég kellemetlen minden évben igényelni a vízumot. Így most elkerültem az évente megismétlendő procedúrát és utánajárást. Tudomásom szerint a táncostársaim közül én vagyok az első, aki megkapta a nemzeti vízumot, de nekik is szándékukban áll igényelni.
A vízumigénylési procedúra egy meglehetősen hosszú folyamat. Egy teljes hónapba tellett, amíg Takács Lujza minden szükséges dokumentumot be tudott szerezni, azokat az illetékesek áttekintették és sor került a beszélgetésre.
- Egy hónapot vártam rá, most pedig itt van a kezemben! Nagyon jóleső érzés.
A horgosi diáklány egyébként egyike azoknak, akik nem szándékoznak Magyarországon letelepedni. Ő itthon kívánja folytatni a tanulmányait az Építészeti Egyetem szabadkai karán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..