home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Átadták az Ezüstgerely díjakat
Hét Nap
2022.05.18.
LXXVII. évf. 20. szám
Átadták az Ezüstgerely díjakat

Hetilapunk karikaturistája, Szalai Attila harmadik díjat kapott Budapesten az Ezüstgerely 2022 — Sport a kortárs magyar művészetben című kiállításon.

Kollégánk karikatúrájával az alkalmazott művészet kategóriában érdemelte ki ezt a rangos elismerést a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum pályázatán, melynek lebonyolítója a Nemzeti Sportközpontok — Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, támogatója pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága.

Szalai Attila alkotása, az I. Magyar Jégkirály (Liu Shaonang) harmadik helyezést ért el, további kiállításon szereplő alkotásai, a Marco Rossi és a Szabó Nikolett, a Nemzeti Vágta királynője megtekinthető Budapesten.

Az Ezüstgerely Albizottság — hagyományainak megfelelően — hangsúlyozottan művészi igénnyel készült, a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a testkultúra egész területének témavilágát felölelő alkotásokat vár. Számít a különféle művészeti alkotóműhelyek: szövetségek, társaságok és a téma iránt érdeklődő független pályázók jelentkezésére, valamint a művészeti közép- és főiskolák hallgatóinak munkáira határon innen és túlról egyaránt.


Fotók: Szalai Attila albumából

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..