home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Átadták a Szabadkai Városi Könyvtár felújított részlegét
Kalinka Tamás
2022.12.16.
LXXVII. évf. 50. szám
Átadták a Szabadkai Városi Könyvtár felújított részlegét

December 16-án Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, megnyitotta a Szabadkai Városi Könyvtár kölcsönző osztályának közadakozásból helyreállított részlegét.

A VMSZ elnöke az alkalmi ünnepségen köszönetet mondott Nagy Istvánnak, a szabadkai székhelyű Yumol építőipari cég tulajdonosának és igazgatójának, ugyanis az ő adakozásának köszönhetően a könyvtárnak ez a részlege is megújulhatott.  

Pásztor István elmondta, egy fontos épület kicsiny szeglete újult meg ugyan, de az ilyen kisebb léptékű beruházások is nagyon jelentősek, és igyekezni kell arra sarkallni a vállalkozó réteget, hogy hasonló közfeladatokban szerepet vállaljanak. Ezért is fontos, hogy a média beszámoljon a hasonló jellegű fejlesztésekről is.

Nagy István szerint nem egy nagy léptékű munkálatról van szó, de az emberek mégis jobb kedvvel jönnek majd a könyvtárba ezután. Felújították a padlót, a vakolatot, a világítótesteket és a bútorzat egy részét is. Fontosnak tartották, hogy segítsenek, mivel saját városuk egyik jellegzetes épületéről van szó.

Az ünnepség után az olvasók már igénybe is vehették a felújított kölcsönző osztályt és annak szolgáltatásait.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..