home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar zeneművészet kategóriában
MTI
2021.11.24.
LXXVI. évf. 47. szám
Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar zeneművészet kategóriában

Balázs-Piri Soma Junior Prima Díjas

Tíz fiatal művész vehetett át Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában kedden Budapesten.

Idén a vajdasági származású Balázs-Piri Soma zongoraművész, Bene Róza csembalóművész, Devich Benedek nagybőgőművész, Dobos Dániel zeneszerző, Egri János Jr. dszesszzongoraművész, dzsesszének-előadóművész, Kökény Eszter hegedűművész, Magyar Valentin zongoraművész, Oláh Kálmán dzsessz-szaxofonművész, Seidl Dénes trombitaművész és Szeleczki Artúr Norbert operaénekes vehette át a fejenként kétmillió forinttal járó Junior Prima Díjat.

A szakmai zsűri döntése nyomán minden évben a tíz legkiemelkedőbb, harminc év alatti fiatalt kap támogatást, a mostani volt a 14. díjátadó.

Kifogyhatatlanok vagyunk a tehetségekből, így a zsűrinek idén sem volt könnyű kiválasztani a tíz díjazott fiatalt – mondta Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a zsűri elnöke a díjátadón, hozzátéve, a tehetséggondozás olyan küldetés, amelyet a Zeneakadémia alapítása óta támogat.

Fotó: Seidl Dénes trombitaművész, Balázs-Piri Soma zongoraművész, Szeleczki Artúr Norbert operaénekes, Egri János Jr. dszessz-zongoraművész, jazzének-előadóművész, Bene Róza csembalóművész, Oláh Kálmán dzsessz-szaxofonművész, Devich Benedek nagybőgőművész, Magyar Valentin zongoraművész és Kökény Eszter hegedűművész (b-j), a Junior Prima Díj 2021 magyar zeneművészet kategória díjazottjai a MOM Kulturális Központban tartott ünnepségen 2021. november 23-án. MTI/Bruzák Noémi

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..