home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait
2021.07.22.
LXXVI. évf. 29. szám
Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2020 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat szerdán Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek - jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra bíztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat - tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte: 30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellness szállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellness fürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki, és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.  

 

Külhoni díjazottak:

Az év erdélyi magyar szálláshelye 2020: Casa Éltes Ház – Málnásfürdő

Az év erdélyi magyar étterme 2020: Petry Bistro Grill&Wine – Marosvásárhely

Az év kárpátaljai magyar szálláshelye 2020: Iváncsó Birtok – Mezőkaszony

Az év kárpátaljai magyar étterme 2020: Family Hotel és Étterem – Nagybégány

Az év felvidéki magyar szálláshelye 2020: Wellness Hotel Patince – Pat

Az év felvidéki magyar étterme 2020: Aranykárász étterem – Nyékvárkony

Az év vajdasági magyar szálláshelye 2020: Villa Gurman 024 – Topolya

Az év vajdasági magyar étterme 2020: Pikec Csárda – Bezdán

Az év muravidéki magyar szálláshelye 2020: Cuk Borház – Lendvahegy

Az év muravidéki magyar étterme 2020: Hancsik Falusi Turizmus – Dobronak

Az év horvátországi magyar szálláshelye 2020: Citadella – Várdaróc

Az év horvátországi magyar étterme 2020: Kovács Csárda – Csúza

A diaszpóra magyarság legjobb magyar étterme 2020: Anzil – Új-Zéland

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..