home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Átadta köztársasági parlamenti jelöltlistáját a VMSZ
Markovics Annamária
2023.11.07.
LXXVIII. évf. 44. szám
Átadta köztársasági parlamenti jelöltlistáját a VMSZ

Átadták a Vajdasági Magyar Szövetség — Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! nevű listát a Köztársasági Választási Bizottságnak a VMSZ képviselői Belgrádban. A listát a szükséges 5000 helyett 11 355-en támogatták.

A jegyzéken 250 név szerepel, az első néhány helyen dr. Pásztor Bálint megbízott pártelnöknek, Kovács Elvira alelnöknek, Bájity Borisznak, a tartományi parlament volt főtitkárhelyettesének, Tóbiás József adai vállalkozónak, valamint Úri Emesének, a Zombori Egészségház megbízott igazgatójának a nevét olvashatjuk.

Az átadáskor Pásztor Bálint listavezető megköszönte az összes támogatónak, valamint a párt aktivistáinak és segítőinek, hogy lehetővé tették, hogy egy nap alatt ilyen hatalmas számú aláírást gyűjtsenek össze.

— Olyan választási listát állítottunk össze, amely az eddigi hagyományokkal összhangban lefedi Vajdaság teljes egészét, és figyeltünk arra, hogy regionális értelemben is, és minden más szempontból kiegyensúlyozott lista legyen. Szimbolikus jelentősége van annak, hogy az utolsó, 250. helyen Fremond Árpád található, aki a Magyar Nemzeti Tanács elnöke — hangsúlyozta Pásztor Bálint.

A lista neve és a VMSZ választási szlogenje Vajdasági Magyar Szövetség — Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! — hangsúlyozta a listavezető, majd hozzátette: ez egy mindenki számára nehéz időszak.

— Arra szeretném kérni a teljes vajdasági magyarságot, mindenkit, aki méltányolta, tisztelte, becsülte Pásztor István munkáját az elmúlt években, évtizedekben, hogy ezt fejezze ki olyan módon is, hogy támogatja a Vajdasági Magyar Szövetség listáját a december 17-ei választásokon — tette hozzá. Mint mondta: szerdától terepi kampányt folytatnak, bejárják Vajdaság minden települését, és mindenhol ismertetik a VMSZ programját, mely magában foglalja a migrációt, a szociális ügyeket, a környezetvédelmet, az európai integrációt és a határ átjárhatóságát is.

A VMSZ programja, illetve a jelöltek listája megtalálható a Vajdasági Magyar Szövetség honlapján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..