home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Április 28-tól igényelhető a támogatás
2021.03.01.
LXXVI. évf. 8. szám
Április 28-tól igényelhető a támogatás

Április 28-ától igényelhetik az érintettek a harmadik gazdasági segélycsomagban előirányzott 60 eurós támogatást – jelentette be Siniša Mali szerb pénzügyminiszter. Minden nagykorú állampolgárnak, aki jelentkezik, két részletben utalja át a pénzt az állam: 30 eurót májusban, 30-at pedig novemberben. A nyugdíjasok pedig szeptemberben további 50 eurót kapnak, így ők 110 eurós támogatásban részesülnek.

A pénzbeli segítségre kétféle módon lehet majd jelentkezni, online, illetve telefonon. Mindenkinek egyszer kell regisztrálni, a második részletet automatikusan megkapják a polgárok.

Amennyiben az online formát választjuk, az idp.trezor.gov.rs oldalt kell majd felkeresnünk, ahol a Kérelem benyújtása gomb alkalmazása után pár adatot kell megadnunk. A vezeték- és keresztnevünket, a személyi igazolvány számunkat és azt a bankot kell beírnunk, ahová szeretnénk, hogy az utalás történjen. Abban az esetben, ha valakinek nincs bankszámlája, meg kell jelölnie, hogy melyik bankban nyissanak számára számlát.

A másik lehetőség a telefonos regisztráció. Az erre vonatkozó telefonszámot az illetékesek időben közlik.

Természetesen egyelőre még egyik módszer alapján sem regisztrálhatunk, erre csak április 28-tól kerülhet sor.   

A nyugdíjasok jelentkezés nélkül kapják meg a támogatást: májusban és novemberben 30-30, szeptemberben pedig 50 eurót.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..