home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Általános iskolások környezetvédelmi csapatversenye
(—)
2013.04.10.
LXVIII. évf. 15. szám
Általános iskolások környezetvédelmi csapatversenye

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete harmadszor rendezte meg Szabadkán a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny területi döntőjét március 22-én, a víz világnapján. A verseny célja az ökológiai szemlélet kialakítása, a környezettudatos életmódra nevelés, a Föld, a természet, a víz, az élet szeretete, óvása.

A területi elődöntőt iskolai válogatás előzte meg, összesen 10 csapat érkezett Vajdaság számos településéről: Horgosról, Martonosról, Magyarkanizsáról, Bajsáról, Szilágyiról, Csantavérről, Szabadkáról, Adáról, Oromról.
A csapatok bemutatták lakóhelyük, illetve környékük természeti értékeit, környezetvédelmi problémáit. Szó volt a talajszennyezésről, a hulladékhasznosításról, Martonos öreg fáiról, a Szelevényi pusztáról, a Krivaja folyó szennyezettségéről, az iskola környezetének védelméről, az egészséges táplálkozásról.
A csapatok nagyon szép plakátokat készítettek a versenyre, Magyarország világörökségi értékeit örökítve meg általuk.
A pontszámok alapján a legjobb teljesítményt a következők nyújtották:
I. helyezés: Október 10. Á. I., Horgos (Szabó Margit, Király Florentina, Turu István), felkészítő tanár: Kálmán Gizella.
II. helyezés: Kis Ferenc Á. I. Orom (Káposzta Kyra, Kádár Panna, Szögi Evelin), felkészítő tanár: Fejős Edina.
III. helyezés: Hunyadi János Á. I., Csantavér (Ander Patrícia, Zabos Réka, Rózsa Boglárka), felkészítő tanár: Straka Andrea, Dér Magdolna.
A területi döntő után májusban a horgosi csapat vesz részt a Győrben megrendezett Kárpát–medencei döntőben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..