home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
„Állni gyászban, súlyos ezüstben”
Bíró Tímea
2019.01.29.
LXXIV. évf. 5. szám
„Állni gyászban, súlyos ezüstben”

Vasárnap este izgatott várakozás és emberek sokasága töltötte be a Raichle-palota emeleti részét, Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeztek ugyanis a költő verseinek szerelmesei.

A lelki táplálék a Szab-way Színházi Szervezet kArc irodalmi kávéházának műsora volt, mely ezúttal is elkápráztatta a közönséget.

A kArc háziasszonya, Kalmár Zsuzsa köszöntője után Pesitz Mónika gyönyörű előadásában hangzottak el az Ady-versek. Az igényesen összeállított műsorban olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint az Őrizem a szemed, a Héja-nász az avaron vagy az Elbocsátó, szép üzenet. Mindenki örömére színpadra állt Mezei Zoltán és Csernik Árpád is, akik nem szerepelnek a kArc összes műsorában, és mindig hiányolja őket a közönség.

Az est énekesnői Kalmár Zsuzsa és Pámer Csilla voltak, és olyan verseket adtak elő megzenésítve, mint például A kék tenger partján vagy A Zozó levele. Hajdú Tamás a költő publicisztikai írásaiból szemezgetett, Baráth Attilát pedig élőben és az általa készített kisfilmekben is hallhattuk szavalni. A nagy sikerű Sírni, sírni, sírni című megzenésített vers során Pálfi Ervin ének-, valamint Kalmár Zsuzsa és Pámer Csilla vokálhangja töltötte be a Kortárs Galéria fenti termét. Nem hiányozhatott a műsorból a kArc-zenekar sem, mégpedig Pálfi Ervin, Miroslav Jovančić, ifj. Kucsera Géza, Sánta Zoltán és Hajdú Tamás személyében. A dalokat ezúttal is a népszerű Pálfi—ifj. Kucsera-páros írta.

Régen volt kArc-műsor, az elégedett sóhajokból, a könnyes szemekből és a széles mosolyokból ítélve pedig már nagyon hiányzott a közönségnek.


A korábby Ady-kArc videófelvétele:
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..