home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Állami kitüntetések újságíróknak
2023.03.27.
LXXVIII. évf. 12. szám
Állami kitüntetések újságíróknak

Nemzeti ünnepünk alkalmából négy újságíró vehet át magas rangú anyaországi állami kitüntetést.

Kónya-Kovács Otília újságíró, a Vajdasági Rádió és Televízió munkatársa, a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának délvidéki tudósítója, a Hét Nap Bánáti Újság mellékletének állandó külmunkatársa, a muzslyai népmeseműhely vezetője „a délvidéki magyar kultúra és a mesemondás hagyományának megőrzése érdekében nagy elhivatottsággal végzett tevékenysége elismeréseként” a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerést érdemelte ki. 

Varjú Márta újságíró, a Magyar Szó főszerkesztője részére a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozták „a vajdasági magyar közösség kulturális örökségének és hagyományainak megőrzése érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként”.

Juhász Gábor népzenész, újságíró, a Pannon RTV Közügyek című műsorának szerkesztője, a Juhász Zenekar vezetője, a Juhászok Civil Szervezet elnöke ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést veheti át „a vajdasági magyar kulturális életben betöltött meghatározó szerepe, a  magyar népzene gyűjtése, előadása és népszerűsítése érdekében végzett sokrétű tevékenysége elismeréseként”. 

Kiss János, a Szabadkai Magyar Rádió műsorvezetője, a Pannon Rádió nyugalmazott zenei szerkesztője, műsorvezetője „a vajdasági magyar közösség érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként” a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapta meg.

A rangos elismeréseket március 31-én, ünnepélyes keretek között adják át Szabadkán.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..