home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
„Zombiinvázió”
Talpai Lóránt
2018.09.30.
LXXIII. évf. 39. szám
„Zombiinvázió”

​​​​​​​Az Egyesült Államok felkészült rá — Budapest a világ egyik legélhetőbb városa — Közösen rendezne olimpiát a két Korea

Az Egyesült Államok felkészült rá

Az amerikai kormány és a Pentagon 2011-ben hozta nyilvánosságra a CONPLAN 8888-11 nevű dokumentumot. A tervezet nagy megdöbbenést keltett: meglehetősen szokatlan volt, hogy közpénzből finanszírozzanak egy olyan tervet, amely egy zombiinvázió eshetőségére készítette volna fel az Egyesült Államokat. A Counter-Zombie Dominance (Zombidominancia-ellencsapás) alcímet viselő dokumentum a zombitámadás elleni stratégiai védekezés lehetőségeit boncolgatja. A tervezet alig 31 oldalas, és a zombik elleni stratégiát három lépésben határozza meg: Készítsünk és tartsunk be egy védelmi tervet, mely arra irányul, hogy megmentsük az emberiséget az agyevő szörnyetegektől. Kezdjük el megalapozni a zombik kiirtására irányuló stratégiát, valamint állítsuk helyre a törvényt és a rendet a háború tépázta világban.

 

Budapest a világ egyik legélhetőbb városa

A BBC összeállítása szerint rengeteget fejlődött az elmúlt tíz évben a magyar főváros. A médium utazással foglalkozó rovata a világ városait értékelte, az egyik szerző listát is készített a leginkább élhető helyekről. A magyar főváros Honolulu után a világ egyik leginkább élhető városa, mely a cikk szerint hatalmas átalakuláson ment át az elmúlt években ipari, infrastrukturális és gasztronómiai szempontból is. A témában Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró is megszólalt, aki csak megerősíteni tudta a BBC álláspontját. A szakember szerint a biztonsági szempontokon túl a gasztronómia is erős húzóerő a hazai turizmusban, egyre nagyobb számban vonzza a külföldi turistákat. Mind a street food lelőhelyek, mind a fine dining felhozatal gyarapodott az évek során, így rendkívül széles a skála, melyből a látogatók választhatnak.

 

Közösen rendezne olimpiát a két Korea

Egyezségre jutott a két Korea azzal kapcsolatban, hogy közös pályázatot készít a 2032. évi nyári olimpia megrendezésére. Az erről szóló közlemény azután jelent meg, hogy Kim Dzsongun, a Koreai NDK vezetője és Mun Dzsein, a Koreai Köztársaság elnöke csúcstalálkozón egyeztettek egymással. A felek abban is megállapodtak, hogy a két ország „közösen vesz részt” nemzetközi versenyeken, köztük a 2020. évi tokiói olimpián is. Az ötletet a múlt héten Do Dzsonghvan dél-koreai sportminiszter vetette fel, amikor lehetségesnek nevezte egy közös koreai pályázat benyújtását. Az együttműködés az idei phjoncshangi téli olimpia sikerére épül: az észak-koreaiak ötkarikás részvétele ugyanis nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy csökkenjen a feszültség a félsziget két országa között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..