home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zentán módosították a költségvetést
Tóth Lívia
2018.07.19.
LXXIII. évf. 29. szám
Zentán módosították a költségvetést

A zentai községi képviselő-testület legutóbbi ülésének legfontosabb napirendi pontja a 2018. évi költségvetés módosítása volt, ami több okból bizonyult szükségesnek, például be kellett építeni az új beruházások összegét.

Az ülésen Czegledi Rudolf polgármester elmondta, a költségvetés elfogadásakor számos program előkészületben volt vagy elbírálás alatt állt, tehát már akkor számítottak arra, hogy sor kerül a módosításra.

A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Rácz Szabó Márta, a VMSZ önkormányzati frakcióvezetője, Igor Stojkov, a községi képviselő-testület titkára és Sztantity Szebasztián, a VMSZ frakció tagja.


Rácz Szabó Márta, Igor Stojkov, Sztantity Szebasztián (Herédi Krisztián felvétele)

Zenta községben az idei beruházások 670 millió dinárt tesznek ki, amiből a község önrésze 82 millió dinár. Az egészségház épületének az adaptálását és energetikai szanálását 36 millió dinár értékben a Szerb Köztársaság kormányának a közbefektetéseket irányító országos irodája finanszírozta.   

A Zentai Gimnáziumnak a befejezéshez közeledő fölújítása a magyarországi támogatással együtt 200 millió dinárt tesz ki.

Az aszfaltozás a Kertész és a Csuka Zoltán utcákban 30 millió dinárba kerül, amiből 24 millió a tartománytól érkezik, a dűlőutak karbantartására viszont a község 10 millió dinárt, az illetékes tartományi titkárság pedig 5 millió dinárt különít el.    

Új projektum a hőerőmű kiépítése, amelynek a teljes összege 218 millió dinár, ebből 200 milliót vissza nem térítendő eszközként a Szerb Köztársaság kormányának a közbefektetéseket irányító országos irodája bocsájt a zentai önkormányzat rendelkezésére.

A Népkert közelében a töltés melletti terület alagcsövezése 34 millió dinárba került, amit elsősorban árvízvédelmi és közlekedésbiztonsági szempontból volt fontos elvégezni. 

A felsoroltak mellett folytatódik a Thurzó Lajos Általános Iskola épületének, illetve a városháza homlokzatának a felújítása is – az utóbbi 13 millió dinár értékben, valamint 600 ezer dinárral növelték azt az összeget, amit a civil szervezetek a fönntartási költségeik fedezésére fordíthatnak. Az erre vonatkozó pályázat augusztus 2-áig lesz nyitva, a részletek megtalálhatóak Zenta község hivatalos honlapján, a www.zenta-senta.org.rs címen.

A sajtótájékoztató résztvevői sajnálatosnak tartották, hogy ez ellenzék nem tudta igennel támogatni a költségvetés módosítását, illetve különböző tevékenységekkel megpróbálta obstruálni a meghozását.

A községi képviselő-testület ülésén elfogadták a javaslatot, hogy díszpolgári címmel tüntetik ki Nagy Gábor Tamást, Budavár Önkormányzatának polgármesterét. Zenta és Budavár 2006 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot, Budavár tavaly, a zentai csata 320. évfordulójára emlékkiállítást adományozott a Tisza parti városnak, amely a városháza tornyában lévő emlékkilátóban tekinthető meg.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..