Zentai ünnepváró

Zentai ünnepváró

Kiállításokkal, gazdasági találkozóval kezdődött a községnapi rendezvénysorozat — Mivel Zenta az idén ünnepli első írásos említésének 800. évfordulóját, ezúttal a községnapi rendezvénysorozat is hosszabb és gazdagabb a korábbi években megszokottnál. A különféle események egész héten sorjáznak, hogy szeptember 11-én, a község napján a képviselő-testület díszülésével és Rúzsa Magdi nagykoncertjével fejeződjenek be.

Szeptember 5-én a Művelődési Ház kiállítási termében Történelmünk néma tanúi címmel megnyílt Recskó Béla zentai festőművész önálló tárlata.

Az egybegyűlteket Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ igazgatója és Predrag Popović, az intézmény munkatársa köszöntötte, majd Recskó Szabolcs történész az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a képeket. Az alkotó ezzel az összeállítással a Kárpát-medence várkastélyait igyekezett megörökíteni. Recskó Béla 2012-ben kezdte festeni ezt a sorozatot, méghozzá úgy, hogy a helyszíneket kivétel nélkül személyesen is felkereste.

A megnyitót a zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület citerazenekarának és vegyes kórusának fellépése zárta. A kiállítás szeptember 16-áig tekinthető meg munkanapokon 10 és 12 óra, illetve 17 és 19 óra között.

A Zentai Alkotóházban a 800 éves jubileum alkalmából meghirdetett rajzpályázatra beérkezett alkotásokból készült kiállítás A zentai csata képekben címmel. A városháza előcsarnokában is kiállítást szerveztek, mellyel az elmúlt 800 év mérföldkőnek számító eseményeire emlékeznek. A húsz pannóból álló tárlatot Ceglédi Rudolf polgármester nyitotta meg, bevezetőt Tari László helytörténész mondott.

— Természetesen valamennyien tudjuk, hogy a dicső múlt csak akkor tölthet el megelégedéssel bennünket, ha az élhető jelen és a tervezhető jövő megteremtésén dolgozunk. Az évfordulókon kívül nagyon fontosak azok a tevékenységek, amelyek hozzájárulnak községünk fejlődéséhez — hangsúlyozta a község első embere.

Zenta község önkormányzata és idegenforgalmi szervezete második alkalommal tartott gazdasági találkozót, melyre a helyi üzletembereket, valamint a vállalatigazgatókat, -tulajdonosokat hívták meg. Ceglédi Rudolf polgármester a köszöntőjében elmondta, Zentának gazdag történelmi múltja van, jelenleg is kiemelkedő eredményeket mutat fel a művelődés, az oktatás és a sport területén, de szeretnék, ha gazdaságilag is a régió meghatározó tényezője lenne. Egyúttal megköszönte a jelenlévőknek, hogy fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, és a lehetőségeikhez mérten igyekeznek segíteni a városnak, illetve az itt élő polgároknak.

A japán tulajdonban lévő JTI dohánygyár a község főszponzoraként, a DDOR biztosító pedig úgynevezett arany támogatóként kapott köszönőlevelet.

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink