home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zentai rendezvények nemzeti ünnepünk alkalmából
(Tha)
2015.03.03.
LXX. évf. 8. szám
Zentai rendezvények nemzeti ünnepünk alkalmából

Segíts harang dörögni, nyelved így megmarad — In memoriam gróf Batthyány Lajos — Kegyeletes koszorúzás — Hol vagy Március?

Március 12., csütörtök, 19.30. Kevi (Móra István Művelődési Egyesület)

Segíts harang dörögni, nyelved így megmarad
Ünnepi műsor március idusának jegyében a kevi óvodások, iskolások és a Móra István Művelődési Egyesület csoportjainak fellépésével. Az est keretében sor kerül Móra István emléktáblájának felavatására. Ünnepi köszöntőt Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja mond. A táblát Lovas Ildikó és Ceglédi Rudolf zentai polgármester avatja fel.

Az ünnepi rendezvénysorozat támogatója a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta város önkormányzata


Március 13., péntek, 13 óra. A városháza oszlopcsarnoka
Március idusának ünnepe

In memoriam gróf Batthyány Lajos
Batthyány Lajos gróf, az első felelős magyar kormány miniszterelnöke emléktáblájának megkoszorúzása, majd a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola diákjainak és a Zentai Cor Jesu Városi Kamarakórusnak az alkalmi műsora a „népek tavaszának” magyar reménységeit megvalósítani igyekvő, mártírhalált halt miniszterelnök tiszteletére. Felkészítő tanáraik Mészáros Márta és Burány Hajnalka


Március 13., péntek, 16 óra. Felsővárosi köztemető
Március idusának ünnepe

Kegyeletes koszorúzás
Alkalmi tiszteletadás és főhajtás az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc áldozatainak emléksírhelyénél a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola diákjainak közreműködésével. Felkészítő tanáraik Nothof Török Emese és Tóth Eliza


Március 13., péntek, 18 óra. Művelődési Ház
Március idusának ünnepe

Hol vagy Március?
Ünnepi műsor március idusának jegyében a Zentai Magyar Kamaraszínház, a törökszentmiklósi Miklós néptáncegyüttes és az Ezerjó Szentmiklós Néptáncegyüttes kéttoppantós csoportja fellépésével. Művészeti vezető Herczegh Kata és Szilágyi Erik. Ünnepi köszöntőt Ceglédi Rudolf zentai polgármester mond.

Az ünnepi rendezvénysorozat fő szervezője és támogatója a Zenta város önkormányzata és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ

A műsorban közreműködnek a Zentai Magyar Kamaraszínház színművészei: Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea, Nagyabonyi Emese, Nešić Máté, Papp Arnold, Rutonić Róbert, Virág György.
A műsort összeállította: Nagyabonyi Emese színművész

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..