home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zentai győzelem
(Tha)
2008.05.21.
LXIII. évf. 21. szám
Zentai győzelem

A Zyntharew együttes: Sóti Lenke, Balogh Virág László és Kaszás Éva - Szabó Attila fotójaAz Óbecsén, Topolyán és Szabadkán megtartott kísérőrendezvények után rendezték meg május 16-án Zentán, a Városháza dísztermében az Énekelt versek XIII. zentai fesztiválját. A programban fellépő tizenkét...

A Zyntharew együttes: Sóti Lenke, Balogh Virág László és Kaszás Éva - Szabó Attila fotója

Az Óbecsén, Topolyán és Szabadkán megtartott kísérőrendezvények után rendezték meg május 16-án Zentán, a Városháza dísztermében az Énekelt versek XIII. zentai fesztiválját. A programban fellépő tizenkét együttes és szólista a felvidéki Léváról és Losoncról, az erdélyi Kolozsvárról, Budapestről és Nyíregyházáról, valamint Doroszlóról, Szabadkáról és Zentáról érkezett.
A zsűri döntése alapján a zentai Zyntharew együttes bizonyult a legjobbnak, második lett Göbő Sándor (Léva, Szlovákia), harmadik a Fűszál együttes (Kolozsvár). A legszebb hangszerelésért a Kelemenék együttes (Losonc, Felvidék), a kötelező vers legjobb megzenésítéséért Göbő Sándor (Felvidék), a zentai Apropó együttes pedig Radnóti Miklós Huszonnyolc év című költeményének feldolgozásáért kapott különdíjat. A legifjabb tehetségnek járó elismerést a Pejin Andrea és a Lea duó érdemelte ki, a tapsban mért közönségsikerért a doroszlói Hobby Bandet jutalmazták, az est meglepetéshangja pedig Menyhért Judit lett, a budapesti MacskaSzem együttes tagja.
A szombati gálaműsor vendége a budapesti Kaláka együttes és Szalóki Ági előadóművész volt. Az eseményről bővebben a Hét Nap következő számában olvashatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..