home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Zentai Gazdanapok
Tóth Lívia
2016.12.13.
LXXI. évf. 49. szám
Zentai Gazdanapok

A sportcsarnok adott otthont a hétvégén a Zentai Gazdanapok elnevezésű rendezvénynek. Az új elnevezés a már jól ismert, évről évre újabb programokkal bővülő Mikulás-napi kiállítást fedi.

 

December 10-én a Zentai Gazdakör szervezésében a pálinkáé volt a főszerep. Az ünnepi megnyitó után betlehemes játékokat láthattak az érdeklődők, majd a pálinkalovagrendek felvonulása és a Szent Miklós Pálinkalovagrend új tagjainak avatása következett. A rendezvény első délelőttje a pálinkaverseny eredményhirdetésével és a jófajta nedű kóstolásával fejeződött be.

A korábbi évekhez hasonlóan a megmérettetésre az idén is több száz, egészen pontosan 321 minta érkezett 109 magyarországi, felvidéki, erdélyi és szerbiai termelőtől. A 23 tagból álló nemzetközi zsűri számos dicséretet, első, második és harmadik díjat osztott ki, majd következtek a serlegek a kategóriák és az országok győzteseinek. Szerbia legjobb párlatát a zentai Bilicki István készítette. Ő 15 pálinkáját nevezte be a versenyre, és mindegyikért érmet kapott. Végül kihirdették az esemény legeslegjobb pálinkáját, mely az idén a bajmoki Zoran Varađanin körtéje lett. A pálinkalovagok rendje ezúttal egy új taggal bővül a topolyai Fekete Ibolya személyében. 

Délután a Kriska cukrászat és a Senta Promet közreműködésével, illetve támogatásával a gyermekek számára tortadíszítő versenyt rendeztek.

December 11-én tartották meg az V. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítást, melyen torták, sütemények, hidegtálak készítői mérték össze felkészültségüket és ügyességüket, ezenkívül a jelenlévők igazi házi befőttek, savanyúságok és lekvárok közül is válogathattak. Ekkor mutatták be a vajdasági helyi termékeket is, valamint átadták a Vajdasági Helyi Termék védjegyeket.

A látogatókra érdekes kísérőrendezvények is vártak: koktélbemutató Lajsz András többszörös magyar bajnok, a világbajnokság bronzérmese jóvoltából, valamint ehető cipő-táska kollekció készítése. Az utóbbit a kalocsai Cake Designer Design Torta Stúdió prezentálta az érdeklődőknek. A vasárnapi program fő szervezője Ments András, a Vajdasági Termeltetési, Beszerzési és Értékesítési Társaság igazgatója volt. Az idei kiállításon 270 termék nyerte el a Vajdasági Termék védjegyet, ami a szervezők szerint annak köszönhető, hogy a vajdasági termékek egyre kiválóbbak.


Tóth Lívia és Csetle Judit fotói 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..