home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenta legjobbjai
(T. T.)
2014.02.12.
LXIX. évf. 7. szám
Zenta legjobbjai

Csütörtökön a zentai Művelődési Házban megválasztották a 2013. év legjobb zentai sportolóit. Az egybegyűltekhez elsőként Varga Viktor, a Községi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja szólt. Elmondta, hogy a sport öröme és egészségvédő szerepe rendezettebbé, boldogabbá teszi az ember életét, különösen akkor, ha mindehhez siker is párosul.

— Zenta község önkormányzata igyekszik minél több pénzt fordítani a sporttevékenységek fenntartására, fejlesztésére. Az idei költségvetésből több mint 23 millió dinárt tettünk félre erre a célra. A kluboknak 10 millió 280 ezer dinárt juttatunk — ez magában foglalja a kilenc alkalmazott edző bérét is. Az idén Spartak-díjban részesült sportszövetség 5 millió 860 ezer dinárból gazdálkodhat, a sportösztöndíjakra 1 millió 470 ezer, a sportobjektumokra 3 millió 308 ezer dinárt szánunk. A tételek között olyan kategóriák is szerepelnek, mint az iskolai sport, a falusi sport és a sport mindenkinek. Reméljük, hamarosan átadhatjuk rendeltetésének a sportcsarnokot, melynek fenntartási költségei már szerepelnek az idei költségvetésben — mondta Varga Viktor.

Móra József, Szentes önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke kiemelte, hogy a két város vízilabdacsapatai már több éve baráti viszonyt ápolnak egymással, valamint a zentaiak hozzájárultak a szentesi kosárlabda újjáélesztéséhez is.

— Bízom benne, hogy a sportkapcsolatokból hamarosan anyagi hasznot is húzhatunk, az Európai Unióban ugyanis rengeteg olyan együttműködési lehetőség van, amelyet pályázatok segítségével pénzre lehet váltani — mondta egyebek között Móra József.

Dragan Šešumnak, a Szerbiai Sportszövetség sportigazgatójának köszöntője után a pionírlányok kategóriájával kezdték a legjobb sportolók díjazását. Ebben a csoportban a dobogó mindhárom fokán kajakozók végeztek: az első hely a kajak egyesben országos bajnok Fenyvesi Jankáé, a második Barta Éváé, a harmadik pedig Fenyvesi Abigélé lett.

A fiúk mezőnyében a birkózók taroltak: az első helyen Almási Bence, a másodikon Katona Ádám és Polgár Ákos, a harmadikon pedig Kolompár Szebasztián és Surányi Martin végzett.

A juniorlányok mezőnyében a párosban világbajnoki bronzérmet nyert Makszuti Anetta diadalmaskodott, megelőzve klubtársát, Ivana Vejnovićot (Eb-bronz csapatban) és a vízilabdázó Pataki Zsókát.

A fiúk kategóriájában a birkózó Nemes Máté (Eb-bronz) vitte el a pálmát, a második helyen Horti Miklós (vb-bronz), a harmadikon pedig a teniszező Györe László végzett.

A felnőtt nők legjobbja a 2013-ban az asztaliteniszező Gyurcsik Aliz lett, aki az országos csapatbajnoki arany mellé aranyérmet nyert a Balkán-bajnokságon. A dobogó második fokára Mirković Brigitta (asztaliteniszező) állhatott, a harmadik helyen pedig (holtversenyben) két vízilabdázó, Rudics Boglárka és Kincses Krisztina végzett.

A birkózó Nemes Viktor (5. hely a világbajnokságon) lett a legjobb a felnőtt férfiak között, megelőzve Aleksandar Šefert (birkózásban) és Vass Tamást (szintén birkózásban).

A nem olimpiai sportágak kategóriájában a nők mezőnyében Halasi Bajić Éva bizonyult a legjobbnak, aki nemrégiben aranyérmet nyert a Brazíliában megtartott kick-box világbajnokságon. A második helyen a savatéban (francia boksz) világbajnoki bronzérmes Kéri Valentina, a harmadikon pedig a sakkozó Mila Šoklovački végzett.

A férfiak kategóriájában Aleksandar Panjević és Perica Dukin révén savatésok végeztek az első és a második helyen, a harmadik helyet pedig a sakkozó Kecskeméti Árpád érdemelte ki.

A csapatsportok kategóriájában a Zenta Vízilabdaklub országos bajnoki ezüstérmes, női felnőttcsapata szerezte meg az első helyet.

Az egyéni sportok csapatversenyének kategóriájában a világbajnok Zenta Maros Mix Tubertini Sporthorgászklub képviselője vihette haza az első díjat, a legjobb klubnak a Zenta Asztaliteniszklub bizonyult, a legjobb edzőnek pedig Halász Mihály, aki egyebek között a világbajnok Halasi Bajić Éva edzéseit is irányította.

A legjobb külföldön játszó zentai sportoló díját a Videotonban futballozó és magyar válogatott Nemanja Nikolić érdemelte ki, a legjobb munkássportoló a sportlövő Gavranović Róbert lett, a legkiemelkedőbb sporteredmény kategóriában pedig az Ironmant teljesítő Szabó Igor kapott díjat.

A Szentes és Zenta közötti sportbarátság ápolásáért, a kapcsolatok erősítéséért Tóth László, a Zenta Vízilabdaklub edzője vehetett át elismerést Móra Józseftől.      

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..